
La nova etapa de Lactium, la mostra de formatges catalans, s’ha iniciat amb un èxit notable. La nova ubicació al Parc Jaume Balmes i el fet celebrar-se fora del Mercat del Ram ha estat rebuts com dos grans encerts, tenint en compte la gran afluència de públic que ha tingut la mostra durant tot el cap de setmana i el grau de satisfacció de les formatgeries i empreses que hi han participat.
El Parc Jaume Balmes, on mai s’hi havia dut a terme un esdeveniment similar, ha resultat un espai amable i accessible que ha permès als visitants gaudir de la mostra i les activitats programades en un ambient familiar i festiu.

D’altra banda, al TxisCorner, les formatgeries han tingut l’oportunitat de presentar els seus projectes i novetats. En definitiva, Lactium 17 ha aconseguit assolir els objectius fixats de divulgar la cultura del formatge artesà, esdevenir la mostra de referència del sector i la festa del formatge català, i posicionar la ciutat de Vic i la comarca d’Osona com a referents de la producció agroalimentària de qualitat. L’organització de Lactium ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Vic i ACREFA (Associació de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà) i ha comptat amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, l’agrupació de ramaders i formatges Llet de Cabres Catalanes i l’empresa Bonpreu-Esclat.