Lactium es reinventa amb bona nota


La nova etapa de Lactium, la mostra de formatges catalans, s’ha iniciat amb un √®xit notable. La nova ubicaci√≥ al Parc Jaume Balmes i el fet celebrar-se fora del Mercat del Ram ha estat rebuts com dos grans encerts, tenint en compte la gran aflu√®ncia de p√ļblic que ha tingut la mostra durant tot el cap de setmana i el grau de satisfacci√≥ de les formatgeries i empreses que hi han participat.
El Parc Jaume Balmes, on mai s’hi havia dut a terme un esdeveniment similar, ha resultat un espai amable i accessible que ha perm√®s als visitants gaudir de la mostra i les activitats programades en un ambient familiar i festiu.
Una de les activitats m√©s destacades, el CONCURS LACTIUM: FORMATGES ARTESANS CATALANS, ha comptat amb la participaci√≥ de m√©s de 150 formatges i un jurat internacional ha valorat molt positivament l’alta qualitat dels productes presentats. El formatge Reixag√≥ de Formatgeria Reixag√≥ d’Olost ha estat el guanyador del guard√≥ m√©s preuat: el “MILLOR FORMATGE CATAL√Ä LACTIUM 2017”. Per L’Aula del Formatge Bonpreu-Esclat hi han passat m√©s de 500 persones que han participat en tastos guiats, on s’han pogut provar m√©s de 100 formatges diferents. Tamb√© ha tingut molt bona acollida el Rock & Txis: 40 tapes amb formatge, la proposta festiva gastro-musical, amb l’actuaci√≥ del grup Jerry’s, on les formatgeries oferien als visitants tapes elaborades amb formatge. Durant les dues jornades del Lactium, els visitants han adquirit m√©s de 11.000 Txis, la moneda per adquirir les consumicions de formatges.
D’altra banda, al TxisCorner, les formatgeries han tingut l’oportunitat de presentar els seus projectes i novetats. En definitiva, Lactium 17 ha aconseguit assolir els objectius fixats de divulgar la cultura del formatge artes√†, esdevenir la mostra de refer√®ncia del sector i la festa del formatge catal√†, i posicionar la ciutat de Vic i la comarca d’Osona com a referents de la producci√≥ agroaliment√†ria de qualitat. L’organitzaci√≥ de Lactium ha anat a c√†rrec de l’Ajuntament de Vic i ACREFA (Associaci√≥ de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artes√†) i ha comptat amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaci√≥ de la Generalitat de Catalunya, a trav√©s de PRODECA, l’agrupaci√≥ de ramaders i formatges Llet de Cabres Catalanes i l’empresa Bonpreu-Esclat.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris