Lactium es reinventa amb bona nota


La nova etapa de Lactium, la mostra de formatges catalans, s’ha iniciat amb un èxit notable. La nova ubicació al Parc Jaume Balmes i el fet celebrar-se fora del Mercat del Ram ha estat rebuts com dos grans encerts, tenint en compte la gran afluència de públic que ha tingut la mostra durant tot el cap de setmana i el grau de satisfacció de les formatgeries i empreses que hi han participat.
El Parc Jaume Balmes, on mai s’hi havia dut a terme un esdeveniment similar, ha resultat un espai amable i accessible que ha permès als visitants gaudir de la mostra i les activitats programades en un ambient familiar i festiu.
Una de les activitats més destacades, el CONCURS LACTIUM: FORMATGES ARTESANS CATALANS, ha comptat amb la participació de més de 150 formatges i un jurat internacional ha valorat molt positivament l’alta qualitat dels productes presentats. El formatge Reixagó de Formatgeria Reixagó d’Olost ha estat el guanyador del guardó més preuat: el “MILLOR FORMATGE CATALÀ LACTIUM 2017”. Per L’Aula del Formatge Bonpreu-Esclat hi han passat més de 500 persones que han participat en tastos guiats, on s’han pogut provar més de 100 formatges diferents. També ha tingut molt bona acollida el Rock & Txis: 40 tapes amb formatge, la proposta festiva gastro-musical, amb l’actuació del grup Jerry’s, on les formatgeries oferien als visitants tapes elaborades amb formatge. Durant les dues jornades del Lactium, els visitants han adquirit més de 11.000 Txis, la moneda per adquirir les consumicions de formatges.
D’altra banda, al TxisCorner, les formatgeries han tingut l’oportunitat de presentar els seus projectes i novetats. En definitiva, Lactium 17 ha aconseguit assolir els objectius fixats de divulgar la cultura del formatge artesà, esdevenir la mostra de referència del sector i la festa del formatge català, i posicionar la ciutat de Vic i la comarca d’Osona com a referents de la producció agroalimentària de qualitat. L’organització de Lactium ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Vic i ACREFA (Associació de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà) i ha comptat amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, l’agrupació de ramaders i formatges Llet de Cabres Catalanes i l’empresa Bonpreu-Esclat.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris