La nova etapa de Lactium, la mostra de formatges catalans, s’ha iniciat amb un èxit notable. La nova
ubicació al Parc Jaume Balmes i el fet celebrar-se fora del Mercat del Ram ha estat rebuts com dos grans
encerts, tenint en compte la gran afluència de públic que ha tingut la mostra durant tot el cap de
setmana i el grau de satisfacció de les formatgeries i empreses que hi han participat.
El Parc Jaume Balmes, on mai s’hi havia dut a terme un esdeveniment similar, ha resultat un espai
amable i accessible que ha permès als visitants gaudir de la mostra i les activitats programades en un
ambient familiar i festiu.
Una de les activitats més destacades, el CONCURS LACTIUM: FORMATGES ARTESANS CATALANS, ha
comptat amb la participació de més de 150 formatges i un jurat internacional ha valorat molt
positivament l’alta qualitat dels productes presentats. El formatge Reixagó de Formatgeria Reixagó
d’Olost ha estat el guanyador del guardó més preuat: el “MILLOR FORMATGE CATALÀ LACTIUM 2017”.
Per L’Aula del Formatge Bonpreu-Esclat hi han passat més de 500 persones que han participat en tastos
guiats, on s’han pogut provar més de 100 formatges diferents. També ha tingut molt bona acollida el
Rock & Txis: 40 tapes amb formatge, la proposta festiva gastro-musical, amb l’actuació del grup Jerry’s,
on les formatgeries oferien als visitants tapes elaborades amb formatge. Durant les dues jornades del
Lactium, els visitants han adquirit més de 11.000 Txis, la moneda per adquirir les consumicions de
formatges.
D’altra banda, al TxisCorner, les formatgeries han tingut l’oportunitat de presentar els seus
projectes i novetats.
En definitiva, Lactium 17 ha aconseguit assolir els objectius fixats de divulgar la cultura del formatge
artesà, esdevenir la mostra de referència del sector i la festa del formatge català, i posicionar la ciutat de
Vic i la comarca d’Osona com a referents de la producció agroalimentària de qualitat.
L’organització de Lactium ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Vic i ACREFA (Associació de Ramaders i
Elaboradors de Formatge Artesà) i ha comptat amb el suport del Departament d’Agricultura,
Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, l’agrupació de
ramaders i formatges Llet de Cabres Catalanes i l’empresa Bonpreu-Esclat.
El Parc Jaume Balmes, on mai s’hi havia dut a terme un esdeveniment similar, ha resultat un espai amable i accessible que ha permès als visitants gaudir de la mostra i les activitats programades en un ambient familiar i festiu.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari aqui!