Page Nav

HIDE

grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Notícies d'última hora

latest

Els macarrons a la bolonyesa d'en Nandu Jubany

Aquests dies a les xarxes, el cuiner Nandu Jubany ens està delectant amb uns plats deliciosos, com aquests macarrons a la bolonyesa. Us ...



Aquests dies a les xarxes, el cuiner Nandu Jubany ens està delectant amb uns plats deliciosos, com aquests macarrons a la bolonyesa.

Us deixem la recepta a continuació.

INGREDIENTS (PER A 8 PERSONES)
Oli d'oliva verge
3-4 cebes de figueres picada
4 pastanagues tallades a daus
1 fulla de llorer
3 alls tallats
6-8 tomàquets madurs ratllats
3/4 kg carn picada (porc+vedella)
Sal i pebre
1 copa de vi ranci
Sucre
1 quilo de macarrons
Formatge parmesà ratllat
3 ous batuts


ELABORACIÓ
- Posem a la paella un raig d'oli d'oliva verge extra, i hi posem la ceba. "La mare dels ous és fer un sofregit de molta estona, diu el Nandu".
- Tapem la cassola perquè suï una mica.
- Afegim la pastanaga a daus.
- Quan estigui dauradet, afegim una fulla de llorer.
- Piquem l'all i l'afegim i sofregirem amb tapa posada, uns deu minuts més.
- Hi afegim el tomàquet ratllat i s'ha de sofregir bé.
- Afegim la carn picada, ho anem treballant i ho deixem sofregir, sense tapar la cassola.
- Hi afegim una mica de pebre negre amb el molinet (acabat de moldre per no perdre l'aroma). Afegim la sal en aquest punt, perquè fins ara no interessava que deixés anar l'aigua.
- Al cap d'uns deu minutets més, hi afegim una copeta de vi ranci.
- Tornem a tapar fins que se'l begui tot, i tastem per corregir de sal.
- També hi afegim una mica de sucre per contrarestar l'àcid del tomàquet. Deixem deu minuts més.
- Posem a bullir la pasta, els macarrons (per a 8 persones, un quilo de macarrons, si sou de menjar molt). "Hi ha d'haver com a mínim tres vegades o quatre més aigua que macarrons. Els hem de coure un parell de minuts menys del que diu el fabricant, per poder acabar la cocció amb el sofregit i una miqueta d'aigua de la cocció".
- Agafem els macarrons al dente amb un colador, i els afegim a la cassola de la bolonyesa, i afegim una mica d'aigua de la cocció a la cassola. Com sempre hem explicat a RAC1.cat, mai heu de llençar per l'aigüera tota l'aigua de coure la pasta.
- S'hi pot afegir una mica de formatge, que es desfà amb l'escalfor de la pasta i el sofregit. Així quedaran molt més cremosos.
- Per a 8 persones, hi afegim tres ous batuts, i remenem bé. "L'ou hi afegeix gust i lliga la salsa, fa que tot sigui més gustós".


 

Cap comentari

Deixa el teu comentari aqui!