L’Ajuntament de Vic entre els 39 ajuntaments amb un 100% de transparència



Es rep per sisè anys consecutiu el Segell Infoparticipa, atorgat per la UAB, que reconeix la transparència informativa dels webs de les institucions i la qualitat de la comunicació pública


 

L’Ajuntament de Vic ha avalat per sisè any consecutiu el seu compromís amb la transparència informativa i la qualitat de la comunicació pública amb l’obtenció del 100% de puntuació del Segell Infoparticipa. Només 39, dels 948 que té Catalunya, han rebut aquesta màxima distinció i es converteix en un dels pocs ajuntaments de Catalunya que, de manera reiterada i durant tant temps, obté edició rere edició la màxima puntuació. El lliurament del guardó, atorgat pel grup d’investigació Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), es va fer aquest dilluns, i s’ha consolidat com el reconeixement de referència en el camp de les bones pràctiques de comunicació local.

 

A partir dels 52 indicadors establerts pel ComSET, 4 més que l’edició anterior, s’atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. En aquesta edició, dels 121 ajuntaments que han obtingut el guardó, només 39 han aconseguit el 100% d’indicadors positius.

 

Des que es va començar aquesta avaluació ara fa vuit anys, l’evolució ha sigut positiva de forma sostinguda però lenta. En l’actualitat, només assoleix la distinció un 12,78% dels 947 municipis de Catalunya, en aquest sentit Armand Balsebre, director del grup ComSET, va posar sobre la taula la necessitat de seguir avançant en la transparència de les administracions, “perquè les dades encara són baixes”.

 

Anna Erra, alcaldessa de Vic, remarca que amb aquest reconeixement queda acreditat per un òrgan independent extern la tasca que es fa dia a dia a l’Ajuntament de Vic per vetllar per la qualitat de la comunicació pública i la transparència.

 

L’últim informe s’ha elaborat amb dades recollides entre finals de desembre de 2020 i el passat 29 de març i, el veredicte s’ha deliberat durant tot el mes d’abril. A l’acte van assistir-hi el conseller d’Acció Exterior, Relacions Internacionals i Transparència, Bernat Soléel rector de la UAB, Javier Lafuente Sancho, el director del grup de recerca, Armand Balsebre, la catedràtica de Llengua Espanyola en la Universitat de Barcelona, Estrella Montolío, i per part de l’Ajuntament de Vic va recollir el reconeixement la regidora de Salut Pública i Igualtat, Núria Vergés.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris