La intel·ligència artificial i el futur que ens espera

Recentment el portal de notícies tecnològiques Portaltic ha publicat una interessant llista sobre quins són els majors beneficis que pot reportar la intel·ligència artificial. En concret són quatre aplicacions d'aquest tipus de tecnologia que podrien arribar en molt poc temps. A continuació anirem a desgranar quins són i donarem el nostre punt de vista.

La IA automatitzarà en un futur nombroses tasques laborals que fins a la data duen a terme empleats. El model per al futur és que les màquines i els éssers humans es retroalimentin. Com ja vam veure fa algunes setmanes, per exemple, la intel·ligència artificial s'ha començat a emprar en conteses judicials. No es tracta de què els jutges siguin substituïts per les màquines, sinó que la IA doni un veredicte aproximatiu basant-se en informació sobre casos passats i que sigui el jutge qui s'encarregui de sentenciar. Malgrat això, hi ha dubtes en relació al tema. La IA va a acabar amb molts dels treballs que avui dia existeixen i això suposarà un problema laboral per d'aquí a alguns anys.

Segons el portal de notícies, el segon dels beneficis podria ser la humanització de la humanitat. A mesura que la IA ens alliberi de certes tasques que duem a terme avui en dia, els humans podrem dedicar-nos a viure tractant de dedicar la majoria d'esforços a ser feliços. Aquest fet també té les seves contrapartides: Qui seran els humans que tinguin dret a buscar la felicitat? En un món amb unes desigualtats absolutes, segurament els occidentals seran els únics que podran gaudir d'aquests avantatges.

El tercer dels punts es refereix a la capacitat cada vegada més gran de la IA d'identificar rostres. La publicació en línia assegura que gràcies a la capacitat de les tecnologies ultra intel·ligents de reconèixer rostres, la seguretat millorarà de forma exponencial. Cal destacar que aquesta aplicació de la IA també pot suposar una menor llibertat per a nosaltres. La pregunta que ens hem de formular aquí, és: Qui disposi de la tecnologia llavors tindrà el poder més gran de control de tota la història de la humanitat?

Finalment, la IA en el seu format d'assistent virtual suposarà un benefici terrible per als humans. Gràcies a aquest, podrem demanar-li pel·lícules per veure i difícilment s'equivocarà en relació al que volem. Això, que a priori sembla d'allò més excitant, fet i fet anul·la una de les capacitats humanes més importants: la capacitat d'errar.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris