Inici del projecte Joves en Moviment a Vic

El projecte joves en moviment √©s una iniciativa de l’entitat Aurora coogestionat amb el Pla Local d’Inclusi√≥ Social de l’Ajuntament de Vic i finan√ßat per la Uni√≥ Europea a trav√©s del programa Erasmus +. L’objectiu del projecte √©s millorar l’educaci√≥ i les possibilitats d’inserci√≥ per tal de promoure la inclusi√≥ social. La iniciativa vol oferir la oportunitat a joves residents a la ciutat de participar activament a cursos de lleng√ľes, voluntariats i treball comunitari a Vic, aix√≠ com intercanvis i voluntariats europeus.

Una vintena de joves han comen√ßat a rebre formaci√≥ a VicJove en angl√®s no formal, di√†leg intercultural, compet√®ncies i habilitats laborals, g√®nere, autoestima, salut.. amb l’objectiu de desenvolupar-se en altres contextos i a adquirir una cultura de solidaritat entre pobles i cultures.  Posteriorment viatjaran de 10 dies a 9 mesos en un intercanvi de formaci√≥ o servei de voluntariat europeu a diferents organitzacions d’arreu d’Europa. La UE reconeix l'experi√®ncia i coneixements adquirits, a trav√©s de l'educaci√≥ no formal, mitjan√ßant el certificat Youthpass.

El projecte √©s una eina innovadora per lluitar contra l’atur juvenil i millora de l’autoestima (trencar amb l’estat de pessimisme). L’experi√®ncia representa una obertura als joves i facilita la seva reincorporaci√≥ al mercat de treball o estudi reglat, com aix√≠ ho ha demostrat la prova pilot realitzada a Manlleu.

Joves en Moviment tamb√© aporta di√†leg intercultural a la ciutat a trav√©s del treball comunitari, la primera experi√®ncia ser√† un voluntariat al Festival de Jazz de Vic. Aix√≠ doncs, l’objectiu √ļltim √©s la prevenci√≥ de l’exclusi√≥ social juvenil a la ciutat aix√≠ com la capacitaci√≥ i l’apoderament dels joves.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris