Inici del projecte Joves en Moviment a Vic

El projecte joves en moviment és una iniciativa de l’entitat Aurora coogestionat amb el Pla Local d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Vic i finançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus +. L’objectiu del projecte és millorar l’educació i les possibilitats d’inserció per tal de promoure la inclusió social. La iniciativa vol oferir la oportunitat a joves residents a la ciutat de participar activament a cursos de llengües, voluntariats i treball comunitari a Vic, així com intercanvis i voluntariats europeus.

Una vintena de joves han començat a rebre formació a VicJove en anglès no formal, diàleg intercultural, competències i habilitats laborals, gènere, autoestima, salut.. amb l’objectiu de desenvolupar-se en altres contextos i a adquirir una cultura de solidaritat entre pobles i cultures.  Posteriorment viatjaran de 10 dies a 9 mesos en un intercanvi de formació o servei de voluntariat europeu a diferents organitzacions d’arreu d’Europa. La UE reconeix l'experiència i coneixements adquirits, a través de l'educació no formal, mitjançant el certificat Youthpass.

El projecte és una eina innovadora per lluitar contra l’atur juvenil i millora de l’autoestima (trencar amb l’estat de pessimisme). L’experiència representa una obertura als joves i facilita la seva reincorporació al mercat de treball o estudi reglat, com així ho ha demostrat la prova pilot realitzada a Manlleu.

Joves en Moviment també aporta diàleg intercultural a la ciutat a través del treball comunitari, la primera experiència serà un voluntariat al Festival de Jazz de Vic. Així doncs, l’objectiu últim és la prevenció de l’exclusió social juvenil a la ciutat així com la capacitació i l’apoderament dels joves.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris