Page Nav

HIDE

grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Notícies d'última hora

latest

Inici del projecte Joves en Moviment a Vic

El projecte  joves en moviment  és una iniciativa de l’entitat Aurora coogestionat amb el Pla Local d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Vi...

El projecte joves en moviment és una iniciativa de l’entitat Aurora coogestionat amb el Pla Local d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Vic i finançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus +. L’objectiu del projecte és millorar l’educació i les possibilitats d’inserció per tal de promoure la inclusió social. La iniciativa vol oferir la oportunitat a joves residents a la ciutat de participar activament a cursos de llengües, voluntariats i treball comunitari a Vic, així com intercanvis i voluntariats europeus.

Una vintena de joves han començat a rebre formació a VicJove en anglès no formal, diàleg intercultural, competències i habilitats laborals, gènere, autoestima, salut.. amb l’objectiu de desenvolupar-se en altres contextos i a adquirir una cultura de solidaritat entre pobles i cultures.  Posteriorment viatjaran de 10 dies a 9 mesos en un intercanvi de formació o servei de voluntariat europeu a diferents organitzacions d’arreu d’Europa. La UE reconeix l'experiència i coneixements adquirits, a través de l'educació no formal, mitjançant el certificat Youthpass.

El projecte és una eina innovadora per lluitar contra l’atur juvenil i millora de l’autoestima (trencar amb l’estat de pessimisme). L’experiència representa una obertura als joves i facilita la seva reincorporació al mercat de treball o estudi reglat, com així ho ha demostrat la prova pilot realitzada a Manlleu.

Joves en Moviment també aporta diàleg intercultural a la ciutat a través del treball comunitari, la primera experiència serà un voluntariat al Festival de Jazz de Vic. Així doncs, l’objectiu últim és la prevenció de l’exclusió social juvenil a la ciutat així com la capacitació i l’apoderament dels joves.

Cap comentari

Deixa el teu comentari aqui!