L’Ajuntament de Vic compromès amb l’energia verda

L’Ajuntament de Vic és un ens local actiu en l’ús i promoció de les energies renovables i l’eficiència energètica, instal·lant en diferents edificis municipals energies renovables, com geotèrmia, biomassa i plaques fotovoltaiques.
Així mateix, va ser un dels primers ens en adherir-se al Pacte d’Alcaldes i  Alcaldesses al setembre de 2008, i elaborar un pla d’acció per a l’energia sostenible del municipi de Vic, on es proposen una seixantena d’accions per fer front al canvi climàtic des del mateix consistori.
Una d’aquestes accions es concreta en prioritzar la compra d’energia verda, evitant així, que el consum elèctric d’energia incrementi les emissions de gasos d’efecte hivernacle.
L’Ajuntament de Vic està adherit a la compra agregada d’electricitat de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), on l’empresa comercialitzadora del subministrament elèctric assegura, en les seves factures, que un 22,7% de l’energia subministrada prové de fonts d’energia renovables.
Per tot això, el consistori va sol·licitar a l’ACM, a l’estiu del 2014, que de cara a la pròxima renovació del contracte s’estudiés la possibilitat d’augmentar el percentatge provinent d’energia de fonts renovables i, finalment la mateixa ACM ha pogut donar una resposta plena a la sol·licitud de l’ajuntament de Vic, ja que a partir d’aquest mes d’abril de 2015, el subministrament elèctric de l’ajuntament de Vic es realitzarà amb energia 100% verda.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris