El Mercat del Ram aconsegueix un alt índex de públic en la majoria de les seves activitats

El Mercat del Ram omple la ciutat de Vic d’activitats que, un any més, han aconseguit atreure a un alt nombre de visitants. El recinte firal El Sucre i la zona esportiva, on es concentren les activitats ramaderes i eqüestres, han registrat un increment del 10% de visitants, respecte l’any passat, arribant a la xifra de 20.000 persones.

També han tingut una bona acollida les noves apostes d’aquest any: la concentració al Passeig de les activitats relacionades amb gastronomia i productes de proximitat sota el nom de Compra Pagès, i la mostra de joves creadors Street Market-El Garrinet, que es va fer ahir a la Bassa dels Hermanos. En aquest sentit, la regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Montserrat Rovira, comenta que “tot i la seva essència ramadera, el Mercat del Ram ofereix activitats per a tots els gustos, i per a totes les edats, i aquest és un element clau en l’èxit de públic que aconseguim any rere any”.

La fira del formatge artesà Lactium consolida la seva ubicació a la Plaça dels Màrtirs, i ha estat un èxit de públic, corroborat pels més de 40 expositors que hi oferien els seus productes. D’altra banda, els dos sopars temàtics que es van fer dijous i divendres, han aconseguit un 100% d’ocupació. Pel què fa als guanyadors del 7è Concurs de Formatges Lactium, podeu consultar el llistat de guanyadors ahttp://www.vicfires.cat/pdfs/doc130.pdf

Un altre dels concursos destacats del Mercat del Ram és el de canals porcines, que aquest any arribava a la seva 33a edició. Els guanyadors han estat: Sergi Armengol, de Montclar, que ha obtingut la màxima puntuació, Mas Sustentó, de Vic, que ha guanyat el premi a la qualitat de canal, i Granja Vilatortella, de Gurb, que ha guanyat el premi a la qualitat de carn. El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir ahir l’entrega de premis d’aquest concurs. Mas va destacar que “en el marc geogràfic europeu, Catalunya és el segon clúster empresarial en producció agroalimentària i això és un gran actiu pel país i ens singularitza”. El president de l’executiu català va afirmar que la indústria agroalimentària reparteix feina i riquesa per tot el territori, i que ha contribuït a que el país aguantés millor la crisi econòmica dels últims anys. Pel què fa al Mercat del Ram, va valorar positivament que en els últims anys s’hagi recuperat el sentit ramader de la fira, i va afegir que “en pocs mesos hi haurà un altre consistori, però estic segur que l’aposta pel Mercat del Ram seguirà sent ferma perquè dóna a Vic capitalitat i centralitat de país, com també ho fan la Universitat i el Museu Episcopal”.

El Mercat del Ram de Vic exerceix de punt de trobada del sector agropecuari, però també suposa una gran festa per a la ciutadania. A banda de les mostres esmentades, cal destacar la de Turisme, a la Rambla del Carme i Plaça Santa Clara, la de maquinària agrícola, a l’Avinguda dels Països Catalans, la d’horticultura, jardineria i energies renovables, al Recinte Firal El Sucre, i la d’automòbils, al carrer Mossèn Josep Gudiol. Durant aquest cap de setmana també han tingut lloc exhibicions castelleres, concursos de globus aerostàtics i diverses competicions esportives.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris