Artur Mas visita el Mercat del Ram de Vic

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat avui al matí el Mercat del Ram de Vic acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d’Abadal, i de bona part del consistori municipal. Mas ha fet un recorregut pel recinte firal El Sucre, on s’hi exposa bestiar oví, boví i porcí, i ha presidit el lliurament de premis del 33è concurs de Canals Porcines. En el decurs d’aquest acte, ha expressat el suport del govern català a la indústria agroalimentària, destacant que “en el marc geogràfic europeu, Catalunya és el segon clúster empresarial en producció agroalimentària i això és un gran actiu pel país i ens singularitza”. Mas ha afegit que la indústria agroalimentària reparteix feina i riquesa per tot el territori, i que ha contribuït a que el país aguantés millor la crisi econòmica dels últims anys. Pel què fa al Mercat del Ram, ha valorat positivament que en els últims anys s’hagi recuperat el sentit ramader de la fira, i ha afegit que “en pocs mesos hi haurà un altre consistori, però estic segur que l’aposta pel Mercat del Ram seguirà sent ferma perquè dóna a Vic capitalitat i centralitat de país, com també ho fan la Universitat i el Museu Episcopal”.


El Mercat del Ram de Vic exerceix de punt de trobada del sector agropecuari, però també suposa una gran festa per a la ciutadania. Al costat de les exhibicions ramaderes i les mostres de productes agrícoles, s’organitzen múltiples activitats lúdiques tan esportives, com culturals i comercials. Pel què fa a les novetats d’aquest any, destaca l’aposta per la mostra Compra Pagès, ubicada al Passeig, on més d’una quarantena d’expositors agroalimentaris, que compten amb el segell que atorga la Generalitat de Catalunya de venda de proximitat o bé tenen el carnet d’artesà que dóna la mateixa administració, ofereixen els seus productes com vins, verdures, embotits, carns fresques, olis, pastisseria, pa i bolets. La majoria d’expositors són de la comarca d’Osona. Al seu costat hi ha instal·lada una carpa de degustació on el col·lectiu Osona Cuina elabora plats a partir dels productes de la fira.
La Fira del Formatge Artesà Lactium que té lloc a la Plaça dels Màrtirs és un altre dels atractius del Mercat del Ram, amb una quarantena de parades d’artesans del formatge i derivats làctics, i una zona de degustacions i tastos guiats. També tenen molt bona acollida les exhibicions protagonitzades per cavalls situades a la zona esportiva municipal.
Durant aquests dies també es celebra l’International Mercat del Ram Balloon Trophy 2015, que ha esdevingut un dels concursos més prestigiosos d'Europa. Avui a la nit es fa un “Night Glow” a la Plaça Major de Vic.
A banda de les mostres esmentades, cal destacar la de Turisme, a la Rambla del Carme i Plaça Santa Clara, la de maquinària agrícola, a l’Avinguda dels Països Catalans, la d’horticultura, jardineria i energies renovables, al Recinte Firal El Sucre, i la d’automòbils, al carrer Mossèn Josep Gudiol. També es fa la desfilada de moda Fira’t a la Rambla Josep Tarradellas, organitzada pels botiguers del barri Remei-Estadi, i l’Street Market-El Garrinet, una mostra de joves creadors ubicada a la Bassa dels Hermanos. D’altra banda, durant tot el cap de setmana, la ciutat s’omple d’ofertes lúdiques que complementen la vessant comercial com exhibicions castelleres i diverses competicions esportives.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris