Artur Mas visita el Mercat del Ram de Vic

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat avui al mat√≠ el Mercat del Ram de Vic acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d’Abadal, i de bona part del consistori municipal. Mas ha fet un recorregut pel recinte firal El Sucre, on s’hi exposa bestiar ov√≠, bov√≠ i porc√≠, i ha presidit el lliurament de premis del 33√® concurs de Canals Porcines. En el decurs d’aquest acte, ha expressat el suport del govern catal√† a la ind√ļstria agroaliment√†ria, destacant que “en el marc geogr√†fic europeu, Catalunya √©s el segon cl√ļster empresarial en producci√≥ agroaliment√†ria i aix√≤ √©s un gran actiu pel pa√≠s i ens singularitza”. Mas ha afegit que la ind√ļstria agroaliment√†ria reparteix feina i riquesa per tot el territori, i que ha contribu√Įt a que el pa√≠s aguant√©s millor la crisi econ√≤mica dels √ļltims anys. Pel qu√® fa al Mercat del Ram, ha valorat positivament que en els √ļltims anys s’hagi recuperat el sentit ramader de la fira, i ha afegit que “en pocs mesos hi haur√† un altre consistori, per√≤ estic segur que l’aposta pel Mercat del Ram seguir√† sent ferma perqu√® d√≥na a Vic capitalitat i centralitat de pa√≠s, com tamb√© ho fan la Universitat i el Museu Episcopal”.


El Mercat del Ram de Vic exerceix de punt de trobada del sector agropecuari, per√≤ tamb√© suposa una gran festa per a la ciutadania. Al costat de les exhibicions ramaderes i les mostres de productes agr√≠coles, s’organitzen m√ļltiples activitats l√ļdiques tan esportives, com culturals i comercials. Pel qu√® fa a les novetats d’aquest any, destaca l’aposta per la mostra Compra Pag√®s, ubicada al Passeig, on m√©s d’una quarantena d’expositors agroalimentaris, que compten amb el segell que atorga la Generalitat de Catalunya de venda de proximitat o b√© tenen el carnet d’artes√† que d√≥na la mateixa administraci√≥, ofereixen els seus productes com vins, verdures, embotits, carns fresques, olis, pastisseria, pa i bolets. La majoria d’expositors s√≥n de la comarca d’Osona. Al seu costat hi ha instal·lada una carpa de degustaci√≥ on el col·lectiu Osona Cuina elabora plats a partir dels productes de la fira.
La Fira del Formatge Artes√† Lactium que t√© lloc a la Pla√ßa dels M√†rtirs √©s un altre dels atractius del Mercat del Ram, amb una quarantena de parades d’artesans del formatge i derivats l√†ctics, i una zona de degustacions i tastos guiats. Tamb√© tenen molt bona acollida les exhibicions protagonitzades per cavalls situades a la zona esportiva municipal.
Durant aquests dies tamb√© es celebra l’International Mercat del Ram Balloon Trophy 2015, que ha esdevingut un dels concursos m√©s prestigiosos d'Europa. Avui a la nit es fa un “Night Glow” a la Pla√ßa Major de Vic.
A banda de les mostres esmentades, cal destacar la de Turisme, a la Rambla del Carme i Pla√ßa Santa Clara, la de maquin√†ria agr√≠cola, a l’Avinguda dels Pa√Įsos Catalans, la d’horticultura, jardineria i energies renovables, al Recinte Firal El Sucre, i la d’autom√≤bils, al carrer Moss√®n Josep Gudiol. Tamb√© es fa la desfilada de moda Fira’t a la Rambla Josep Tarradellas, organitzada pels botiguers del barri Remei-Estadi, i l’Street Market-El Garrinet, una mostra de joves creadors ubicada a la Bassa dels Hermanos. D’altra banda, durant tot el cap de setmana, la ciutat s’omple d’ofertes l√ļdiques que complementen la vessant comercial com exhibicions castelleres i diverses competicions esportives.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris