El Pessic de Sant Miquel. La novetat mes dolça de Vic


Vic està de Festa Major i enguany la celebració arriba carregada de novetats que faran gaudir a grans i petits. Entre les més destacades, el seguici de Sant Miquel dels Sants ha estat inclòs en el Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya, una fita que reconeix la importància cultural i històrica d'aquesta festivitat. A més, s'ha estrenat una pel·lícula amb imatges inèdites dels gegants i la festivitat de la capital d'Osona durant els darrers 100 anys, un viatge visual que emociona i ens transporta a través del temps.

Un Nou Dolç: El Pessic de Sant Miquel

En aquest context de joia, alegria i celebració, els Geganters de Vic, l'Ajuntament i el col·lectiu de pastissers Taula Dolça han creat un nou dolç amb l'objectiu que es popularitzi durant la Festa Major: el Pessic de Sant Miquel. Aquesta iniciativa sorgida dels Geganters de Vic compta amb la implicació i il·lusió de tothom. Diverses pastisseries i forns ja s'han interessat per aquestes postres i el sector de la restauració ha acollit amb entusiasme la proposta, que en alguns casos s'inclourà durant la festivitat a les cartes dels establiments.

"Quan ens van fer la proposta, des de l'Ajuntament no vam dubtar a sumar-nos-hi", explica Bet Piella, regidora de Cultura de Vic. "Després de molts mesos de feina estem molt contents perquè s'ha fet realitat un dels projectes que hem treballat durant mesos", comenta Marc Camacho, representant de la Comparsa dels Geganters de Vic. "Els geganters no només portem gegants, sinó que també volem transmetre el sentiment i la passió cap a la Festa Major i el seguici de Sant Miquel".

L'Essència del Pessic de Sant Miquel

El Pessic de Sant Miquel, com el seu nom indica, s'inspira en el tradicional pa de pessic de Vic. En aquesta ocasió, però, incorpora un lleuger toc de nous. "L'historiador Xavier Cervera ens va explicar que, antigament, moltes cases de pagès de la comarca d'Osona tenien una noguera i ens va semblar ideal incorporar les nous com a un dels ingredients de les noves postres", detalla Lluc Crusellas, considerat el millor xocolater del món.

Per la base, Taula Dolça ha escollit un Brownie de xocolata amb nous. El cos del pastís es configura amb el tradicional Pa de Pessic de Vic, però en aquest cas amb farina de nous, mentre que a sobre, s'ha optat per incorporar-hi nous i una galeta de cacau, tot trossejat. Decorativament, no podia faltar-hi l'espígol, un dels elements més característics de la Festa Major de Vic. Tot plegat relligat amb dues cintes que simbolitzen la Creu dels trinitaris, una targeta amb una il·lustració dels gegants centenaris i els caps de llúpia de la ciutat i, al revers, un vers dedicat a la festivitat. El toc final és la caixa que embolcalla les postres, amb l'escut de la ciutat.

A on es Podrà Comprar el Pessic de Sant Miquel?

Des de l'àrea de Comerç del consistori, amb l'estreta col·laboració de Vic Comerç, s'ha buscat pastissers i forns de la ciutat que vulguin acollir la iniciativa. D'aquesta manera, el dolç es podrà trobar als següents punts de venda: el Racó Del Panarra, la Pastisseria Amblàs, el Bruguer, el Forn Riera, els establiments de PaVic del Forn Sant Miquel i la Pastisseria El Carme.

Aquest any, la Festa Major de Vic no només celebrarà les seves arrels històriques, sinó que també introduirà novetats delicioses que esperem que es converteixin en una tradició més d'aquesta estimada festivitat. Visca la Festa Major de Vic i que gaudiu del nou Pessic de Sant Miquel!

 

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris