Torna el Taradell Negre 2024

Núria Martínez, comissària del Taradell Negre. Miriam Martínez Raurell, regidora de Cultura. Eva Leucó, Directora biblioteca de Taradell


El festival literari Taradell Negre està a punt de desplegar la seva màgia una vegada més, i enguany ho fa amb un toc especial. Amb dates fixades per als dies 12 i 13 d'abril, el Taradell Negre 2024 presenta una edició que no només celebra el misteri i el gènere negre, sinó també rendeix homenatge a una llegenda viva: la mítica col·lecció 'La Cua de Palla'.

El fil conductor d'aquesta edició és una oportunitat única per retre un merescut homenatge a l'autor Andreu Martín, qui va publicar la seva novel·la 'L'home que tenia raor' a "El cangur/Cua de palla". Aquest reconegut escriptor, que retorna al Taradell Negre, és una figura fonamental en la història del gènere negre en català, i la seva presència promet inspirar i captivar els assistents.

A més de l'homenatge a Martín, el festival continua fidel al seu compromís de promoure la literatura entre els més joves. Una taula dedicada a la novel·la juvenil serà l'escenari perfecte per a la interacció entre els estudiants i les autores convidades, incloent-hi Maite Carranza, Júlia Prats, Empar Fernández i Sònia Guillen. Aquests talents emergents presentaran les seves obres i oferiran als joves una oportunitat única per explorar el món del gènere negre des de noves perspectives.

Els esdeveniments literaris continuaran amb una taula dedicada al tema del narcotràfic, on els autors Fàtima Llambrich, Xavier Àlvarez Llaveria i Damià del Clot abordaran el tema de maneres úniques i fascinants. Des de la mirada periodística fins a les experiències personals, aquesta taula promet proporcionar una visió completa i reveladora del fenomen del narcotràfic.





La diversitat lingüística també tindrà el seu lloc a Taradell Negre 2024, amb la participació de tres autors valencians: Xavier Aliaga, Anna Monner i Silvestre Vilaplana. Aquesta inclusió reflecteix el compromís del festival amb la promoció de la diversitat cultural i lingüística a través de la literatura.

A més de les presentacions d'autors reconeguts, el festival destacarà les novetats editorials més recents i les obres que ja s'han convertit en referències dins del gènere negre. Des de 'L'herència del dimoni' de Biel Cussó fins a 'Això no és un western' de Xavier Aliaga, els assistents tindran l'oportunitat de descobrir les últimes joies del món literari.

La diversitat de gènere també serà un tema destacat, amb una taula dedicada a la hibridació del gènere que explora la fusió del gènere negre amb altres estils literaris. Des de la ciència-ficció fins a la fantasia, els autors Jordi de Manuel, Inés Macpherson i Anna Maria Villalonga oferiran una visió única i innovadora del gènere.

Per a aquells interessats en les novetats editorials i la innovació en el món de la novel·la negra, el festival presentarà la nova col·lecció 'El falciot negre' de l'editorial Voliana, amb la presència de l'autora Maria Rosa Nogué. Aquesta col·lecció promet oferir noves perspectives i emocionants històries dins del gènere.


Núria Martínez, autora de Bruta i esquinçada.



Amb una programació tan àmplia i emocionant, el Taradell Negre 2024 s'alça com una celebració inoblidable de la literatura negra i un homenatge a una llegenda del gènere. Amb la seva diversitat d'autors, temes i estils literaris, aquest festival promet captivar i inspirar tots els qui s'hi acostin, consolidant la seva posició com una de les cites imprescindibles per als amants de la literatura a Catalunya.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris