Canvi d'hora 2024: El pas al horari d'estiu



Com cada any, el mes de març porta una alteració en els nostres rellotges que marca l'inici de l'horari d'estiu. El pròxim canvi d'hora el 2024 tindrà lloc la nit del dissabte 30 al diumenge 31 de març, just en el cap de setmana que abraça la celebració de la Pasqua. Aquest canvi no només implica ajustar els nostres rellotges, sinó també adaptar-nos a un nou cicle de llum solar.


Quin dia es canvia l'hora?

A Espanya, el canvi a l'horari d'estiu sempre ocorre a la matinada de l'últim diumenge de març. Aquest any, aquest dia cau el 31 de març, mantenint així l'horari d'hivern durant gairebé tot el mes. La transició es farà la nit del dissabte 30 de març al diumenge 31 de març.

Cal avançar o retardar el rellotge?

Durant el canvi d'horari d'estiu, cal avançar els nostres rellotges una hora. El moment precís per fer-ho serà la matinada del 31 de març, quan les dues de la matinada es converteixin automàticament en les tres. Si preveus estar dormint a aquesta hora, el més convenient és avançar els teus rellotges abans d'anar a dormir per despertar-te el diumenge amb el nou horari.

Com afectarà això a la teva rutina?

L'impacte més immediat del canvi d'hora és que els dies començaran i s'obscureixen una hora més tard, la qual cosa ens proporcionarà més llum solar a les tardes.

Trucs per estalviar

Més enllà del canvi d'hora, seguir certes pautes o hàbits pot ajudar-te a estalviar fins a 100 euros a l'any, a més de reduir les emissions contaminants en l'atmosfera. Aprofitar la llum natural, apagar les llums en sortir d'una habitació o utilitzar bombetes de baix consum o LED, que poden estalviar fins a un 80%, són algunes mesures que no només ajuden a la butxaca sinó també al medi ambient. Gestos com pintar la casa amb colors clars, fer servir reguladors electrònics de flux per a les llums incandescents i instal·lar detectors de presència a les zones de pas també poden contribuir a un consum més eficient d'energia.

El canvi d'hora està a quatre passes i aviat haurem d'avançar els nostres rellotges una hora per entrar a l'horari d'estiu d'aquest 2024, que es prolongarà fins a octubre. Tot i que el naixement del sol pugui trigar una mica més, gaudirem d'una hora addicional de sol a les tardes, cosa que ens permetrà aprofitar la llum natural durant més temps.

En resum, el pròxim canvi d'hora ens convida a ajustar els nostres rellotges i hàbits per adaptar-nos a l'horari d'estiu, proporcionant-nos més llum solar i oportunitats per adoptar pràctiques més sostenibles en el nostre dia a dia.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris