Aquests dies a les xarxes, el cuiner Nandu Jubany ens està delectant amb uns plats deliciosos, com aquestes croquetes.
Us deixem la recepta a continuació.
Per a 60 croquetes
Ingredients:
1 litre de llet
150 grams de farina
20 grams de mantega
200 grams de pernil ibèric
150 grams de ceba de Figueres
2 ous durs
60 grams d'oli d'oliva
5 grams de sal
Ou (per al rebuig)
Panko (per al rebuig)
Pas a pas:
Prepara el roux:
Pela i talla finament la ceba. Fonreix la mantega en una paella antiadherent de bona mida. Abans que adquireixi un color daurat, afegeix l'oli d'oliva i remou. Incorpora la ceba i daura-la a foc mitjà durant 5 minuts, removent de tant en tant. Afegeix després la farina sense deixar de remoure i cuina durant 2 minuts fins que tinguis un roux ben lligat i sense grumolls.
Completa la beixamel:
Afegeix la llet calenta a poc a poc en forma de fil i remou de forma contínua amb l'ajuda d'unes varetes fins que els ingredients estiguin ben barrejats. Cou a foc mitjà uns minuts fins que hagis afegit tota la llet i quedi ben integrada al roux.
Afegeix la resta d'ingredients:
Incorpora al roux el pernil picat i deixa cuinar a foc mínim uns 35 o 40 minuts sense deixar de remoure perquè no s'enganxi al fons. Ratlla els ous cuits i afegeix-los a la massa de les croquetes. Afegeix la sal, remou i retira la paella del foc.
Deixa reposar la massa i forma les croquetes:
Brolla la massa de les croquetes en una safata poc profunda, cobreix-la amb paper film de manera que quedi adherit a la massa, i deixa-la reposar un parell d'hores a la nevera. Quan la massa estigui freda, pren porcions amb una cullera i dona-les forma de croqueta.
Arrebossa i fregeix les croquetes:
Passa les croquetes per ou batut i panko, i fregides en oli ben calent fins que quedin ben daurades per totes bandes. Deixa-les escórrer sobre paper de cuina i serveix-les immediatament.