REVISTA DE VIC AGOST 108 CAN FORCADA

Revista-de-Vic-Agost-2023-portada-ok

En la llengua antiga ibèrica, "Ausa" significava "terra de la pols", i les tribus que la van habitar es van anomenar "ausetans". Al llarg dels anys, van passar diversos segles i altres poblacions van arribar a aquesta terra. Aquestes poblacions van experimentar un procés de llatinització mitjançant l'addició de la paraula "Vicus", que significa "raval" o "poble". Així, el nom va evolucionar fins a "Vicus Ausonae", i amb el temps, es va reduir fins a l'actual "Vic".


LLEGEIX EN FORMAT DIGITAL LA REVISTA DE VIC CLICANT AQUÍ O CLICANT LA IMATGE


Aquest és el punt de partida de la història que coneixem avui, una història plena de petites i grans narracions. Molts de vosaltres segurament recordareu "Casa Forcada", una edificació situada a l'horta de la Granotera (ara coneguda com el Carrer Morgades). Aquest edifici va ser, de manera misteriosa, adquirit per l'ajuntament. Aquest misteri es resol en el llibre que estic a punt de finalitzar, on explico les raons d'aquesta decisió.


LLEGEIX EN FORMAT DIGITAL LA REVISTA DE VIC CLICANT AQUÍ O CLICANT LA IMATGE


Aquesta casa podria haver passat desapercebuda com tantes altres, si no fos per la seva peculiar façana amb un disseny que recordava les antigues cases romanes. L'edifici presentava un atrium cobert sostingut per sis columnes amb capitells corintis, que sostingueren un frontó triangular decorat amb detalls florals. Unes escales de marbre afegien un toc d'elegància i servien com a accés a l'interior de l'habitatge.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris