Triar un bon llit


 

Triar un bon llit √©s garantia de salut f√≠sica i mental. El somni reparador allarga la vida i ens fa viure millor. Hi ha infinits sistemes de descans, per la qual cosa s’ha de triar el m√©s adequat.
El matal√†s √©s b√†sic en un bon llit i no √©s f√†cil trobar un que s'adapti als gustos i necessitats personals. La seva dimensi√≥ ha d'anar en concord√†ncia a l'al√ßada i pes corporal, i si es comparteix, d'almenys 75 cm per a cadascun. Un de fermesa mitjana, respecta les corbes naturals del cos. Quan √©s molt dur o massa tou, l'esquena es for√ßa. Per aix√≤, el matal√†s ha de ser ferm, per√≤ alhora el√†stic i confortable. Quant al material, una bona combinaci√≥ de capes de materials fan que el matal√†s sigui c√≤mode i el√†stic per al cos i reguli la temperatura.
El somier ha d'ajustar-se perfectament al matalàs, per la qual cosa s'aconsella comprar-los junts. Per als viscoelàstics i de làtex és sempre millor un somier de làmines a una base entapissada, ja que els primers permeten la ventilació del matalàs i les segones, no. Les millors làmines són les de fusta de faig, en ser duradores i flexibles. En els matalassos de molls es poden usar els dos tipus de base.
I no hem d'oblidar el coixí, ja que cap, coll i columna vertebral han d'estar alineats. Un coixí baix (10 cm) és millor per a dormir boca avall, i més alt (de 10 a 15 cm) per a dormir d'esquena o de costat.


Publica un comentari a l'entrada

Comentaris