The Mother Road



Per a qualsevol motorista, poder recórrer la Ruta 66 és un somni fet realitat. Però aquest mític recorregut que va des de Chicago fins a Los Ángeles durant més de 3500 quilòmetres, no està només reservat per les motos, ja que pot gaudir-se igualment en cotxe, o si t'ho pots permetre, en autocaravana, per a una major llibertat.

Part d'aquesta ruta que travessa un total de 8 estats ha estat substituïda en l'actualitat per autopistes, però encara conserva molts trams i la història de sempre.
La ruta s'aconsella fer entre un mínim de 10 o 11 etapes per a poder gaudir-la al màxim. La més habitual sol ser aquesta:

1) Chicago
2) Chicago-Springfield
3) Springfield- Springfield
4) Springfield- Oklahoma
5) Oklahoma-Amarillo
6) Amarillo-Santa Fe
7) Santa Fe-Holbrook
8) Holbrook-Williams
9) Williams-Las Vegas
10) Las Vegas
11) Las Vegas- Santa Mònica (L.A.)




Entre els llocs imprescindibles que no et pots perdre, estarien:

Route 66 Wall of Frame a Chicago. Un museu dedicat a la Ruta 66. La ciutat a més, ofereix una gran diversitat cultural, per la qual cosa s'aconsella dedicar-li un dia sencer abans d'iniciar el recorregut.

- A Kansas es pot visitar el 4 Womans on the Road 66, un petit establiment en el qual es va inspirar el creador de la pel·lícula Cars, en veure els vehicles que estaven aparcats fora, i que encara romanen.

- A Miami (Oklahoma), hi ha un museu de motos clàssiques per als amants d'aquest transport. El seu accés és gratuït, si bé et fan deixar la voluntat, com en la majoria de llocs que vas trobant en la Ruta, per a preservar el patrimoni de la mateixa i la seva conservació.




Arcàdia, una població on es pot visitar un museu espacial, la casa de John Hargrove (un mite de la Ruta) i altres dos museus dedicats al camí.

- En la sortida d'Amarillo, us esperarà el Cadillac Ranch, on 12 Cadillac clavats al terra es poden pintar i amb els quals segur passaràs una estona inoblidable.

Adrián marca la meitat de la Ruta, i un lloc on la foto és obligatòria.

El gran Canó mereix una excursió almenys d'un dia. No està en plena ruta, sinó que cal desviar-se en l'etapa entre Holbrook i Williams, però sens dubte valdrà molt la pena.

- Uns dels museus més bonics que visitar és sens dubte el National Route 66 Museum en Elk City. L'entrada costa 5 euros, però és una de les coses que no podràs deixar de fer.

Pontiac (Illinois), una ciutat amb gran colorit gràcies als nombrosos murals pintats sobre la Ruta 66.

Ed Galloway's Tote Pole Park (Chelsea). És un parc ple de Tòtems que es pot visitar de manera gratuïta. És especialment particular.

El moll de Santa Mònica és el punt final d'aquesta ruta. Passejar per ell, i més al capvespre, serà l'últim gran record d'aquesta meravellosa experiència

Eva Remolina / AMIC
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris