
El “glutamat monosòdic” (E-621) i conegut també com a potenciador de sabor i conservant, proteïna vegetal hidrolitzada... És un additiu autoritzat en tots els productes alimentaris, i especialment present en productes salats i processats. S’ha comprovat, a través de diversos estudis (el més antic data del 1978), que el seu consum –continuat o en excés- pot produir obesitats destacades i importants. També s’ha comprovat, mitjançant diversos estudis científics que aquest additiu provoca addicció i ansietat per menjar més, especialment hidrats de carboni i productes que el contenen.

Per tant, recomano que abans de comprar i consumir certs aliments, es llegeixin les etiquetes on i figuren els ingredients i -per descomptat-, evitar-ne el consum si a l’etiqueta hi figura aquest additiu.
Ja per últim, acabar amb la famosa frase: Ets el que menges!! Perquè la tinguem present a l’hora de planificar la nostra alimentació diària. Recomano una alimentació bàsica, amb aliments frescos i de temporada. A ser possible d’origen ecològic. També, una forma de cuinar simple i sense massa processos per evitar perdre les propietats dels aliments.
Alhora, beure entre 1,5 i 2 litres d’aigua al dia i practicar exercici de manera moderada, cada dia. Estic a la vostra disposició a essencia@essencia.cat i només recordar que podem fer-te el teu diagnòstic facial i/o corporal. També podem revisar la teva alimentació.
Unitat de Nutrició a càrrec de Blanca Esteve.
Av. Olimpia, 7 (baixos)
08500 Vic, 938 83 66 70
www.essencia.cat
Laura Folgarolas