El Glutamat monosòdic (E-621); Un additiu alimentari perillós

El Glutamat monosòdic (E-621); Un additiu alimentari perillós.

El “glutamat monosòdic” (E-621) i conegut també com a potenciador de sabor i conservant, proteïna vegetal hidrolitzada... És un additiu autoritzat en tots els productes alimentaris, i especialment present en productes salats i processats. S’ha comprovat, a través de diversos estudis (el més antic data del 1978), que el seu consum –continuat o en excés- pot produir obesitats destacades i importants. També s’ha comprovat, mitjançant diversos estudis científics que aquest additiu provoca addicció i ansietat per menjar més, especialment hidrats de carboni i productes que el contenen.

Els aliments precuinats, els restaurants de menjar ràpid, les patates fregides amb sabors, les sopes de sobre, els caldos envasats, molts productes i salses anomenades light, etc. Són molts els aliments que contenen E-621 i que, sense saber-ho, de manera inconscient els consumim de manera diària, perquè ningú ens ha explicat els seus perjudicis per la nostra salut. També sabem que el glutamat monosòdic triplica la quantitat d’insulina que el pàncrees produeix, causant obesitat i problemes de salut derivats d’aquesta.

Per tant, recomano que abans de comprar i consumir certs aliments, es llegeixin les etiquetes on i figuren els ingredients i -per descomptat-, evitar-ne el consum si a l’etiqueta hi figura aquest additiu.

Ja per últim, acabar amb la famosa frase: Ets el que menges!! Perquè la tinguem present a l’hora de planificar la nostra alimentació diària. Recomano una alimentació bàsica, amb aliments frescos i de temporada. A ser possible d’origen ecològic. També, una forma de cuinar simple i sense massa processos per evitar perdre les propietats dels aliments. 

Alhora, beure entre 1,5 i 2 litres d’aigua al dia i practicar exercici de manera moderada, cada dia. Estic a la vostra disposició a essencia@essencia.cat i només recordar que podem fer-te el teu diagnòstic facial i/o corporal. També podem revisar la teva alimentació.

Unitat de Nutrició a càrrec de Blanca Esteve.

Av. Olimpia, 7 (baixos)
08500 Vic, 938 83 66 70
www.essencia.cat

Laura Folgarolas
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris