El traç, fil conductor del mes de març de VICCC 2016


El proper divendres, dia 4 de març a les 7 de la tarda el Museu Episcopal de Vic acollirà la inauguració de l’exposició “116 anys de pintura catalana” que reuneix els millors pintors catalans des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. L’acte inaugural comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana;el director del Museu Episcopal de Vic, Josep M. Riba; un representant de la Generalitat de Catalunya i la comissària de la mostra, Anna Palomo.

D’aquesta manera, Vic acollirà, al llarg de quatre mesos, els noms propis que han configurat la història recent de l’art pictòric del nostre país: Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Sunyer, Joaquim Mir, Francesc Gimeno, Salvador Dalí, Joan Miró, Joan Brossa, Joan Ponç, Antoni Tàpies, Ràfols Casamada, Joan Hernández Pijuan,  Miquel Barceló, Josep Guinovart, Perejaume, Alfons Borrell i Josep Vernis. Aquesta exposició és, sense cap mena de dubte, una oportunitat única per visitar en un mateix espai una selecció de peces artístiques de primer nivell, que habitualment només es poden veure exposades en diferents museus, fundacions o col·leccions particulars.    
“116 anys de pintura catalana” és  un recorregut pels diferents corrents i moviments artístics que han anat sorgint a Catalunya, però en completa harmonia amb els que han aparegut fora del nostre país. Per tant, aquesta és una exposició que no només explica l’evolució pictòrica catalana, sinó també la història recent de la pintura d’una manera gairebé universal. Destacar que aquesta exposició és possible gràcies a l’Obra Social “la Caixa” que esdevé el col·laborador principal de VICCC 2016 , a la vegada que ha cedit diverses peces de la seva col·lecció.
 La sala d’exposicions temporal del Museu Episcopal de Vic (MEV) acollirà aquesta exposició des del 4 de març fins al 25 de juny. Els horaris de visita són, en el cas del mes de març, de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 18 h, els dissabte de 10 a 19 h, i els diumenges i festius de 10 a 14 h. En el cas dels mesos d’abril, maig i juny, de dimarts a dissabte de 10 a 19 h, i els diumenges i festius, de 10 a 14 h.