L’alcaldessa de Vic, Anna Erra visita la casa de les Germanetes dels Pobres de Vic

La setmana passada, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra i el regidor de Benestar i Família, Àlvar Solà van fer una visita a la casa de les Germanetes dels Pobres amb la finalitat de conèixer a fons les obres de remodelació que s’hi volen portar a terme.

L'edifici de les Germanetes serà remodelat amb l'objectiu d'adaptar-se a la normativa sanitària i per reunir les condicions de qualitat de vida que necessiten els avis. En concret les habitacions, l'amplada dels espais i un equipament de millora en dels serveis sanitaris de la residencia. La mare Madre, responsable de la casa de Vic, explica que les reformes que s'han fet durant els darrers anys, una d'elles al sistema d'aigua calenta i calefacció, han evidenciat la necessitat de modernitzar les infraestructures d'un edifici que compta ja amb més de cent anys.
El projecte que s'està preparant i que es voldria iniciar al més aviat possible sobrepassa totalment les escasses possibilitats econòmiques per cobrir-ne l’import. La majoria dels seus ingressos provenen de l'ajuda de particulars, simpatitzants de la nostra obra, i de donacions que arriben de manera providencial, quan més ho necessitem.

La Congregació de les Germanetes dels Pobres és una entitat benèfica sense ànim de lucre acollida al règim fiscal previst per la Llei 49/2002 del 23 de desembre, que no rep subvencions de l'administració.

Ampliació
Per tal de mantenir la capacitat actual, l'ampliació suposarà la construcció d'una nova ala que ocuparà una part de la finca que actualment és jardí, en concret la que dóna a l'Avinguda dels Països Catalans. Mentre durin les obres, una petita representació de religioses i d'avis es quedarà a viure a la part de l'edifici que dóna al carrer de Montserrat, adaptat per a poques persones. De l'actual edifici es conservarà la façana i la capella.

Un edifici centenari
L'any 1888 el bisbe Morgades va sol·licitar que les Germanetes obrissin una casa a Vic. L'actual casa de les Germanetes de Vic va ser inaugurada l'any 1902, dos anys després que el bisbe Torras i Bages va posar la primera pedra. La casa es va poder fer a l'actual emplaçament ajuntant la parcel·la que dóna al carrer de Montserrat amb un camp del costat, que el propietari va cedir gratuïtament.