L'editorial de la Revista per Xavi Ruiz

Fa uns dies es va descobrir a la nostra ciutat una troballa arqueològica de gran magnitud, una mina formada per un corredor excavat a la roca, d’uns aproximadament 23 metres, a la plaça de la Pietat, a tocar del Temple Romà.

La meva fascinació per Vic em ve de molt petit, carrers estrets, racons plens de màgia, on ens perdíem amb els amics i amigues, edificis antics, noms de carrers en els quals indagava la seva procedència... tot el que relaciona a Vic m’agrada.

Però és aquest descobriment casual el que m’ha fet revifar la imaginació de quan era xic. Sempre estàvem fent volar pardals amb el fet que la ciutat estava plena de passadissos subterranis que creuaven els edificis emblemàtics com la catedral, i és tan així que a vegades fèiem caminant els recorreguts d’aquests túnels. El que no imaginava és que un d’ells fos real.

Per a què els feien servir? 
Qui els va construir? 
Fins on arriben?
Hi ha més?

Aquestes són les preguntes que em venen al cap ara mateix, preguntes que ben aviat esbrinarem, ja que de ben segur, qui no s’ha imaginat alguna cova de petit on amagar-se? Tenim la sort de viure en una ciutat plena d’història, història que també viu sota terra.


Ens llegim en un mes, i recordeu que ens podeu enviar comentaris o articles a info@larevistadevic.cat.