La recepta de l'Andreu - Roast Beef amb vinagreta de mango i pinya


El primer que farem és preescalfar el forn a 200 °.
Seguidament agafarem la nostra peça de carn i la lligarem com si fos un rodó de vedella, també ens ho poden fer a la nostra carnisseria.
Ara posem una cassola a foc baix amb un raig d'oli d'oliva i esperarem que ens agafi temperatura i segellarem bé la nostra peça per cada costat, això ho fem perquè d'aquesta manera no perdrà els seus sucs a l'hora de posar al forn.
Una vegada rostida per fora i ben segellada, la ficarem amb una safata amb sal, pebre, oli d'oliva, els tres dents d'all i les dues fulles de llorer i cap al forn, ara baixarem la temperatura a 180 °.
Per fer el Roast Beef hem de tenir en compte que per cada kg de carn són prop de 20 minuts de cocció, amb aquest cas hem ficat una peça d'1 ½ kg, seria un total de 30 minuts i pot variar depenent de la cocció que ens agradi més, si ens agrada que estigui més feta l'hem de deixar dintre i podem allargar la cocció fins a 45 minuts.
Animo a investigar i jugar amb la vostra sonda o termòmetre digital de cuina.
Les mesures les farem cada 15 minuts de cocció. Obrirem el forn, traurem la safata, punxarem amb el nostre termòmetre fins al mig de la peça i tancarem ràpidament perquè no ens perdi temperatura.
Aquí us deixo les temperatures interiors, partint del centre de la peça:

Molt poc fet: 45°Poc fet: 50° Al punt: 55°-60° Punt: 65° Molt fet: 70°

Una vegada agafi la temperatura que ens agradi la retirem del forn i la deixem refredar.
Per fer la vinagreta de mango i pinya, pelarem el mango i li traiem l'os, tallarem a daus petits i farem el mateix amb la pinya.
Amb un bol alt ficarem el mango, la pinya, els 60 g de suc de llimona, els 180 ml d'oli d'oliva, els 25 g de maizena, els 50 g de mel, sal i pebre al gust.
Amb l'ajuda d'un túrmix amb moviments de baix a dalt anirem emulsionant la nostra vinagreta, una vegada tot lligat, reservarem a la nevera fins que es refredi.
Aquest Roast Beef l'hem acompanyat amb fruits tallats al nostre gust i amb una mica de formatge parmesà.


Ingredients per sis persones:

ï 1  kg de mitjana de vedella (la part ample)
ï 3 dents d'alls pelats
ï 2 fulles de llorer
ï Oli d'oliva verge
ï Sal i pebre
ï 1 sonda o termÚmetre de cuina


Per fer la vinagreta:

ï 1 mango
ï 100 g de pinya natural a daus
ï 60 ml. de suc de llimona
ï 180 ml d'oli d'oliva
ï 25 g de maizena
ï 50 g de mel
ï Sal i pebre
ï Fruita al nostre gust

ï Parmes‡ per decorar




Publica un comentari a l'entrada

Comentaris