El Consell de Ciutat debat les propostes dels pressupostos participatius

Aquest dimarts, dia 20 de gener, va tenir lloc la primera reunió ordinària del Consell de Ciutat de l’any. En aquesta, el Consell va debatre sobre quines havien de ser les prioritats per definir quines de les 17 propostes de pressupost participatiu que actualment hi ha sobre la taula - les quals s’han elaborat íntegrament per la ciutadania – s’haurien de sotmetre a votació final, tal i com estableix aquest procés participatiu.
Aquesta reunió s’emmarca en un espai de participació que ha generat el mateix procés de pressupostos participatius i que s’anomena Taula de
Pressupostos Participatius. Aquesta Taula és un espai en el que els delegats o
Comunicació i Protocol / Tel. 93 881 59 08 / premsa@vic.cat www.vic.cat
representants de cada una de les assemblees territorials i temàtiques (ciutadans), conjuntament amb els delegats del Consell de Ciutat i regidors del consistori (aquests últims amb veu i sense vot), decideixen quines de les propostes generades a les assemblees han de passar a votació final.
Després de la presentació de les 17 propostes al Consell de Ciutat, va tenir lloc un llarg debat sobre la idoneïtat de mantenir totes les propostes o bé de fer-ne una selecció atenent a les prioritats de ciutat. Finalment, es va acordar reduir el nombre de propostes que haurien de passar a votació ciutadana.
Pres aquest acord per part del Consell de Ciutat – i amb la priorització de propostes sobre la taula -, els seus representants es reuniran avui dijous 22 de gener amb la resta de delegats de la Taula de Pressupost Participatiu per decidir conjuntament si passen totes 17 propostes o bé cal seleccionar-ne unes quantes. Serà, doncs, durant el mes de febrer que es coneixeran i es faran públiques les propostes finals per tal que la ciutadania voti.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris