El ple municipal de Vic aprova el projecte de reurbanització de la rambla de l’Hospital

Ahir a la tarda va tenir lloc el ple municipal de l’Ajuntament de Vic del mes de novembre que va comptar amb 17 punts de l’ordre del dia i 5 mocions. Entre els diferents punts que es van debatre es destaca l’aprovació inicial del projecte de reurbanització de la rambla de l’Hospital i de la plaça del Monjo Gerbert d’Orlhac i l’aprovació de la “Declaració de Vic”.

El projecte de les obres de la rambla de l’Hospital i de la plaça del Monjo Gerbert d’Orlhac estarà ara en exposició pública i es preveu que passat la campanya de Nadal es pugui iniciar l’execució de les mateixes. Els diversos representants de les diferents formacions polítiques van celebrar que aquest tema ja es pugui fer realitat, tot i que alguns d’ells van fer una sèrie de matisos. Des de la CUP es va apuntar que algunes coses que s’han fet durant el procés no han estat prou bé. Per la seva banda des del SI es va proposar poder contemplar un carril bici al projecte. Xavier Tornafoch d’ICV va apuntar que s’exigís a la Generalitat aportar els diners que els hi pertoca (projecte emmarcat dins el Pla de Barris Centre que atorga la mateixa Generalitat). Des del PSC, Jacint Raurell va agrair que finalment el tema es debatés al ple municipal (a nivell legal no era necessari) i va reclamar la necessitat de definir un pla de circulació rodada de tota la ciutat. Des de la formació de PxC es va afirmar que es tracta d’un projecte precipitat i, finalment Josep Anglada va valorar que és un tema que convé de forma urgent a la ciutat. Finalment, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va tancar el debat explicant que “el projecte es fa una vegada hi ha finançament per fer-lo i la Generalitat haurà de fer front a la seva aportació econòmica”. L’alcalde també va apuntar que es valoraria la viabilitat des d’un punt de vista tècnic d’incorporar un carril bici i va remarcar que es tracta “d’un projecte determinant per tota la ciutat i que serà en benefici de tota la ciutadania”.Finalment el punt va ser votat a favor per tots els grups, exceptuant la CUP, el SI i PxC que es van abstenir.

D’altra banda ahir es va aprovar la “Declaració de Vic” , un document que han treballat al llarg de dos anys membres del Consell de Ciutat i que respon a un full de ruta pels propers anys entorn la cohesió social. El regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López i Carol va remarcar que es tracta d’un treball fet per la mateixa ciutadania i en el que s’ha complert una primera fase on s’ha fet una diagnosi de la ciutat, s’ha apuntat un ideal de ciutat i, finalment s’han fet una sèrie de propostes. Ara, una vegada aprovat, es començarà un procés de difusió del mateix document amb l’objectiu que s’hi puguin adherir al màxim d’entitats i/o persones a títol individual; i “així pugui ser compartit amb tota la ciutadania”, va apuntar el regidor. En aquest punt la majoria de formacions polítiques també van celebrar que es pugui aprovar, tot i que van coincidir que no es quedés en una declaració de bones intencions i que es tingués en compte. Aquest punt, doncs va comptar amb el vot favorable de CiU, ERC, CUP, PSC, SI, ICV i els regidors no adscrits; PxC es va posicionar en contra.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris