Vic continua apostant per un model de mobilitat on es prioritza el vianant

L’Ajuntament de Vic posa en marxa aquest mes de novembre el projecte de l’Illa de Vianants amb l’objectiu de pacificar el tr√†nsit rodat a les zones afectades i construir aix√≠, una ciutat m√©s amable i sostenible. Una ciutat en la qual es prioritzin les necessitats de les persones per davant dels vehicles.
De fet, des de que Josep M. Vila d’Abadal va agafar l’alcaldia el 2007 s’ha treballat en aquest nou model de mobilitat on es prioritza el vianant. Vic ha fet i vol continuar fent un gran esfor√ß per convertir-se en una ciutat on sigui f√†cil de viure-hi, on les grans zones de vianants prenen protagonisme i promouen els despla√ßaments a peu com a mitj√† m√©s sostenible.

Durant la presentaci√≥ Vila d’Abadal ha manifestat que l’Illa de Vianants ara ja √©s una realitat i “amb aquest projecte aconseguim construir una ciutat pels infants, per la gent gran, en definitiva, per les persones, i en la qual el vehicle passa en segon terme”. L’alcalde tamb√© ha volgut agrair l’esfor√ß que estant fent els t√®cnics de mobilitat.

Aix√≠ doncs, junt amb el carrer de Manlleu i el primer tram del carrer de Gurb, es creen tres illes de vianants: Centre Hist√≤ric, Eixample Morat√≥ i el segon tram del carrer de Gurb (direcci√≥ a la pla√ßa del Mil•lenari). En aquestes tres illes de vianants s’hi ha instal•lat un sistema de control de 7 c√†meres en conjunt, que estaran situades en els accessos de les illes de vianants. Aquestes c√†meres nom√©s fotografiaran el vehicle i la matr√≠cula, per tal de recon√®ixer si correspon a la relaci√≥ de vehicles autoritzats.

Tal i com ha explicat el regidor de Mobilitat, Josep Raf√ļs el projecte es posar√† en funcionament en per√≠ode de proves a partir del pr√≤xim dilluns dia, 10 de novembre fins a principis de l’any 2015. Recordem que poden accedir a les Illes de Vianants totes les persones que hi resideixen, els llogaters i titulars d’un domicili, d’un garatge o d’un local comercial a la mateixa zona; les persones amb mobilitat redu√Įda que tinguin un certificat de reconeixement de discapacitat; i aquelles persones que ho necessitin amb la presentaci√≥ d’una sol•licitud d’autoritzaci√≥ temporal i excepcional, amb el previ estudi del Departament de Mobilitat, Seguretat i Emerg√®ncies.

El projecte tamb√© contempla un horari de c√†rrega i desc√†rrega de dilluns a divendres: de 5.00 h a 11.00 h a totes les zones i a la pla√ßa Major i al carrer de Gurb s’amplia tamb√© de 15.00 h a 17.00 h.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris