Es construirà el nou CAP Vic Nord a l'espai del Mercat Municipal de Vic


 

El desenvolupament del panorama sanitari a Vic, està a punt d'experimentar un gir significatiu amb la planificació i construcció del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) Vic Nord. Aquesta evolució respon a la determinació adoptada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la qual implica l'enderrocament de l'actual edifici del CAP situat a la plaça de la Divina Pastora, per tal de construir-ne un de nou en l'espai del Mercat Municipal.

La resolució d'enderrocar l'edifici actual del CAP Vic Nord no s'ha pres a la lleugera. D'acord amb informació proporcionada per El 9 Nou i corroborada tant per l'Ajuntament com pel Departament de Salut, s'ha rebutjat la opció de rehabilitar l'edifici actual, optant en canvi per una nova construcció. Aquesta elecció ha estat impulsada per diverses raons, incloent-hi la necessitat d'instal·lacions més modernes i adaptades als estàndards sanitaris actuals.


El trasllat del CAP a l'espai que abans ocupava el Mercat Municipal, tancat durant l'estiu passat, representa un moviment estratègic per part de l'Ajuntament de Vic. Aquesta ubicació ha estat proposada a la Conselleria de Salut per complir amb els requisits necessaris. A més, s'ha confirmat que els costos associats a l'enderroc de l'antic edifici, programat entre el 2024 i el 2025, seran assumits per l'administració local. Mentre tant, la redacció del projecte i els costos de construcció del nou edifici estaran a càrrec del Departament de Salut, amb previsió de començar les obres el 2026.


A nivell municipal, aquesta decisió ha suscitat diverses reaccions. Durant el ple de l'Ajuntament celebrat al d'abril, el govern municipal va anunciar la propera licitació de l'enderroc del Mercat Municipal, tot i que encara no s'han proporcionat detalls específics sobre els costos implicats. Es preveu una modificació del pressupost per fer front a les despeses de l'enderroc, la qual haurà de ser aprovada pel plenari municipal.


D'altra banda, diversos grups de l'oposició, com la CUP, VECP i el PSC, han expressat el seu rebuig a les decisions del govern municipal. La CUP ha manifestat una "oposició total" a l'anunci, argumentant la manca de claredat del govern de Vic pel que fa al futur del Mercat Municipal. Arnau Martí, portaveu de VECP, ha rebutjat el tancament del CAP a la Divina Pastora i ha instat a la creació d'un tercer centre d'Atenció Primària a la ciutat. Per la seva banda, Josep Pou, regidor del PSC, també s'ha mostrat en desacord, assenyalant que el govern municipal està desatentant el tercer CAP i perjudicant el barri dels Caputxins.


Aquestes reaccions reflecteixen la diversitat d'opinions respecte a la ubicació i els plans per al nou CAP Vic Nord. Tot i així, sembla que el trasllat a l'espai del Mercat Municipal és una decisió ferma, la qual cosa podria suposar canvis rellevants en el panorama de la sanitat a la ciutat de Vic en els pròxims anys.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris