Es construir脿 el nou CAP Vic Nord a l'espai del Mercat Municipal de Vic


 

El desenvolupament del panorama sanitari a Vic, est脿 a punt d'experimentar un gir significatiu amb la planificaci贸 i construcci贸 del nou Centre d'Atenci贸 Prim脿ria (CAP) Vic Nord. Aquesta evoluci贸 respon a la determinaci贸 adoptada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la qual implica l'enderrocament de l'actual edifici del CAP situat a la pla莽a de la Divina Pastora, per tal de construir-ne un de nou en l'espai del Mercat Municipal.

La resoluci贸 d'enderrocar l'edifici actual del CAP Vic Nord no s'ha pres a la lleugera. D'acord amb informaci贸 proporcionada per El 9 Nou i corroborada tant per l'Ajuntament com pel Departament de Salut, s'ha rebutjat la opci贸 de rehabilitar l'edifici actual, optant en canvi per una nova construcci贸. Aquesta elecci贸 ha estat impulsada per diverses raons, incloent-hi la necessitat d'instal·lacions m茅s modernes i adaptades als est脿ndards sanitaris actuals.


El trasllat del CAP a l'espai que abans ocupava el Mercat Municipal, tancat durant l'estiu passat, representa un moviment estrat猫gic per part de l'Ajuntament de Vic. Aquesta ubicaci贸 ha estat proposada a la Conselleria de Salut per complir amb els requisits necessaris. A m茅s, s'ha confirmat que els costos associats a l'enderroc de l'antic edifici, programat entre el 2024 i el 2025, seran assumits per l'administraci贸 local. Mentre tant, la redacci贸 del projecte i els costos de construcci贸 del nou edifici estaran a c脿rrec del Departament de Salut, amb previsi贸 de comen莽ar les obres el 2026.


A nivell municipal, aquesta decisi贸 ha suscitat diverses reaccions. Durant el ple de l'Ajuntament celebrat al d'abril, el govern municipal va anunciar la propera licitaci贸 de l'enderroc del Mercat Municipal, tot i que encara no s'han proporcionat detalls espec铆fics sobre els costos implicats. Es preveu una modificaci贸 del pressupost per fer front a les despeses de l'enderroc, la qual haur脿 de ser aprovada pel plenari municipal.


D'altra banda, diversos grups de l'oposici贸, com la CUP, VECP i el PSC, han expressat el seu rebuig a les decisions del govern municipal. La CUP ha manifestat una "oposici贸 total" a l'anunci, argumentant la manca de claredat del govern de Vic pel que fa al futur del Mercat Municipal. Arnau Mart铆, portaveu de VECP, ha rebutjat el tancament del CAP a la Divina Pastora i ha instat a la creaci贸 d'un tercer centre d'Atenci贸 Prim脿ria a la ciutat. Per la seva banda, Josep Pou, regidor del PSC, tamb茅 s'ha mostrat en desacord, assenyalant que el govern municipal est脿 desatentant el tercer CAP i perjudicant el barri dels Caputxins.


Aquestes reaccions reflecteixen la diversitat d'opinions respecte a la ubicaci贸 i els plans per al nou CAP Vic Nord. Tot i aix铆, sembla que el trasllat a l'espai del Mercat Municipal 茅s una decisi贸 ferma, la qual cosa podria suposar canvis rellevants en el panorama de la sanitat a la ciutat de Vic en els pr貌xims anys.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris