Compartir pis: Avantatges i inconvenients


La dif√≠cil situaci√≥ actual en qu√® ens ha deixat la pand√®mia i la crisi financera a la qual ha donat lloc, ha provocat que molta gent hagi perdut el seu treball o hagi vist els seus ingressos redu√Įts a causa dels ERTO i a les reduccions de salari que han efectuat les empreses per a poder fer front als costos mensuals. Aix√≤ sens dubte, ha minvat l'economia familiar i el poder adquisitiu de moltes persones que no poden fer front a les seves despeses, entre ells les de pagar el lloguer o la hipoteca.
Per aquest motiu, s'ha vist incrementada la demanda d'altres formes de vida que fins ara no eren tan freq√ľents, com la construcci√≥ de minicases, hotels que lloguen les seves habitacions com a habitatge habitual, c√†mpings amb possibilitat de viure tot l'any o buscar un pis compartit. I precisament d'aix√≤ parlarem en aquest article.
Els avantatges de compartir un habitatge són molts, encara que també ho són els inconvenients que suposa, motiu pel que, abans de fer qualsevol pas i prendre una decisió, convé valorar molt bé totes les possibilitats.

Avantatges:
- Sempre tens companyia, per tant si ets d'aquestes persones a les quals no els agrada la soledat, aquesta pot ser una bona opci√≥ per a viure.
√Čs m√©s econ√≤mic. √íbviament pagar entre 2 o 3 persones un lloguer, aix√≠ com despeses comunes com l'internet, la llum, el gas o l'aigua, sempre √©s m√©s f√†cil.
- Compartir tasques. Tamb√© el treball dom√®stic pot repartir-se, pel que pots disposar de m√©s temps lliure. Aix√≤ s√≠, si alguna de les persones no compleix amb les seves comeses, pot arribar a ser un gran inconvenient.
- Fas amics.
Et fas més adaptable i flexible, ja que coneixes altres maneres de fer les coses, i per tant has de respectar-les i acceptar-les.

Inconvenients
Falta d'intimitat. Si vols tranquil·litat, haur√†s de tancar-te a la teva habitaci√≥ o limitar-te a la part de la casa que tens assignada. Podr√†s portar visites nom√©s si aquestes pr√®viament s'accepten, has de respectar silencis i altres comportaments com fumar, tenir mascota, etc... les quals han de fer-se sempre amb consens entre tots els que habiten en ella.
Mala conviv√®ncia. Trobar bons companys de pis, amb una personalitat compatible a la nostra, que no siguin mals pagadors, o que no siguin sorollosos i molestos, no √©s tasca f√†cil.
Neteja i ordre. Ho avan√ß√†vem anteriorment. √Čs habitual que en un pis compartit s'estableixin normes de conviv√®ncia, en tots els aspectes, tamb√© pel que fa a la neteja. Vivint sol tens m√©s llibertat per fer el que vulguis, per√≤ si es tracta de conviure en bona harmonia, no es poden obviar  certes obligacions.


 

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris