El Zinc i les ostres


El Zinc √©s un oligoelement essencial i vital, un mineral necessari per a la regeneraci√≥ dels teixits cel·lulars, per a la s√≠ntesi de l'ADN, per a la cicatritzaci√≥ de les ferides, per al creixement dels nens i actua en la metabolitzaci√≥ dels greixos, de les prote√Įnes, de les hormones, a m√©s de cuidar la pell, el cabell i les ungles.

Pertany al grup dels micronutrients, és a dir, necessitem menor quantitat d'ells que dels macronutrients, però no per això hem de subestimar-los, ja que són igualment necessaris per a mantenir la salut del nostre organisme.
La part bona √©s que necessitem molt poca quantitat per a un correcte funcionament, una quantitat que rondaria els 8 mg en les dones i uns 14 mg en els homes de mitjana. La part dolenta √©s que el nostre organisme no el genera per s√≠ mateix, per la qual cosa hem d'introduir-los a trav√©s de l'alimentaci√≥ o a trav√©s dels suplements alimentaris.
Els aliments que contenen més quantitat de zinc són majoritàriament d'origen animal, si bé també ho contenen alguns d'origen vegetal. Els principals, entre altres:
- Les ostres. S√≥n sens dubte, les reines del zinc, ja que aporten 60 mg/per cada 100 g. S√≥n cares, per√≤ si ens ho podem permetre, seria interessant afegir-les a la nostra dieta.
- Carn magra de vaca.
- Clo√Įsses
- Fetge
- Ametlles
- Civada
- Pipes de carabassa
- Crustacis
- Llevat de cervesa
Un dèficit d'aquest mineral pot provocar pèrdua de cabell, alteració del sentit del gust o reducció de l'apetit. No obstant això consumir-ho en excés també és contraproduent, podent provocar anèmia, nàusees, vòmits o diarrees.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris