VIC FM

VIC FM

Theme Layout

Rightsidebar

Theme Translation

Trending Posts Display

9/recent-posts/grid

Home Layout Display

no

Posts Title Display

no

404

We Are Sorry, Page Not Found

Home Page
Les lioneses són uns dolços en forma de mandonguilla, fets amb massa de bunyol cuita al forn i en principi (les lioneses de nata o mossets de nata) farcits amb nata muntada. Als Països Catalans sovint es decora la seva superfície amb sucre de llustre, i també es poden farcir tradicionalment d'una crema catalana espessa (lioneses de crema o mossets de crema) o de nata muntada barrejada amb xocolata (lioneses de trufa o lioneses de xocolata). 

Elaboració de la pasta choux:

Posarem una cassola amb l'aigua i la mantega, quan comenci a bullir i la mantega estigui fosa, afegirem la farina i remenarem amb unes varilles fins que quedi ben espès, ha de ser una massa compacta, retirarem del foc i anirem afegim els ous, d'un amb un i cada vegada que afegim un ou, ho barrejarem bé i així fins a arribar a barrejar els 5 ous, deixarem reposar la massa a la nevera.

Per fer la crema pastissera

Agafarem amb un cassó el mig litre de llet, reservarem una mica per barrejar la maizena i els rovells amb fred, la resta la fiquem a bullir amb la pela de la 1/2 llimones, la canyella i el sucre.

Quant comenci a bullir retirem la pela de llimona i la canyella i afegirem el preparat que teníem reservat ben barrejat perquè no ens quedi grumolls, anirem barrejant la crema a mig foc, quan la tinguem ben espessa retirem del foc i deixarem refredar.

Preescalfarem el forn a 220° i amb l'ajuda d'una mànega pastissera agafarem la pasta choux i anirem fent boles sobre la safata del forn que hem ficat un paper vegetal, les boles han d'estar una mica separada, perquè creixin.

Les ficarem al forn i no l'obrirem perquè no ens baixi la temperatura i si obrim una vegada, no ens pujaran.

Deixarem 20 minuts i ho podem controlar des de fora, quan veiem que estan dauradetes i crescudes les traurem.

Per farcir-les les tallarem per la meitat i amb un altre manega pastissera les omplirem de crema al nostre gust. 

Les lioneses són uns dolços en forma de mandonguilla, fets amb massa de bunyol cuita al forn i en principi (les lioneses de nata o mossets de nata) farcits amb nata muntada. Als Països Catalans sovint es decora la seva superfície amb sucre de llustre, i també es poden farcir tradicionalment d'una crema catalana espessa (lioneses de crema o mossets de crema) o de nata muntada barrejada amb xocolata (lioneses de trufa o lioneses de xocolata). 

Ingredients per fer 50 lioneses: 

* 130 ml. d'aigua 
* 110 g farina 
* 130 g de mantega 
* 5 ous mitjans 

Ingredients per fer la crema pastissera: 
* 1/2 l de llet 
* 120 g sucre 
* 45 g de maizena 
* 2 rovells d'ou
* canyella 
* 1/2 pela de llimona








Slider

7/recent-posts/slider