El Festival Protesta es trasllada a l'Atlàntida

El Festival Protesta estrena aquest any com a nou espai Protesta el teatre l'Atlàntida de Vic, que acollirà, per primera vegada, la festa final i l'entrega de premis. La cloenda serà aquest dissabte 22 d'octubre a les 6 de la tarda i, amb un format més festiu que en les darreres edicions, comptarà amb les actuacions de la pianista Lu Rois, Marga Mbande, Funkystep & The Sey Sisters i Txe Arana. S'entregaran els premis del jurat al millor curtmetratge de ficció i al millor curtmetratge documental i el premi del públic, després de fer el recompte de les votacions dels assistents a tots els actes dels 10 dies previs de festival. L'entrada és gratuïta.
 
La final també inclourà un speech corner del jurat: Quim Crusellas, realitzador audiovisual i director de les Nits de Cinema Oriental, Clara Roquet, directora i guionista de cinema, Marc Martínez, actor i director de teatre, Natza Farré, guionista i periodista,Jordi Borràs, il·lustrador i fotoperiodista i Txell Bragulat, directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya i David Fernàndez, periodista i activista.
 
Després d'omplir tots els actes, el festival programa aquest divendres, conjuntament amb el Fòrum de Debats, un dels actes que es preveu més multitudinari, la conversa sobre sexisme entre els periodistes Natza Farré, que acaba de publicar Curs de feminisme per microones, i David Fernàndez. El debat es farà a les 19:30h al Fòrum de Debats, i el moderarà Laia Hernàndez.
 
Centenars de persones han assistit durant tota la setmana als actes programats al Festival Protesta amb el fil conductor de “Dones Rebels”, que han omplert a vessar els deu espais Protesta escampats per tota la ciutat. Especialment significativa ha estat la reobertura de l'històric Cinema Nou, on gairebé 200 persones van veure la preestrena de Jo, Daniel Blake, l'última pel·lícula de Ken Loach, guanyadora de la Palma d'Or a Cannes i del premi del públic a Sant Sebastià. El mateix espai acollirà, dissabte al matí, els 12 curtmetratges de la selecció oficial d'aquest any.
 

Festival Protesta

La quarta edició del Protesta, el festival internacional de cinema de crítica social, estrena nou format i s'allarga fins a onze dies. Es farà entre el 12 i el 22 d'octubre a Vic.
En aquesta edició la temàtica i fil conductor de totes les activitats serà “Dones rebels”. Des del festival s'ha volgut posar el focus a les lluites específiques pels drets de les dones que han estat especialment vulnerats al llarg de la història i que encara ho són en l'actualitat. La dona segueix en una posició de vulnerabilitat fins i tot en les societats que es consideren més igualitàries i avançades en drets socials.
El festival ha preparat una àmplia programació que combina la projecció de 41 curtmetratges i 6 llargmetratges amb taules rodones, conferències o concerts, on es tracta la temàtica “Dones rebels” des de diferents àmbits per tal d'ampliar coneixements i obrir espais de debat.
Enguany, el festival oferirà per primer cop una premier a Catalunya i una preestrena a tot l'Estat, projectant la pel·lícula de Ken Loach, guardonada amb la Palma d'Or a Cannes, Jo, Daniel Blake.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris