Vic disposa d’un gronxador adaptat



El 4 d'abril va tenir lloc la presentació oficial d’un nou equipament per la ciutat amb la finalitat de continuar treballant perquè Vic sigui cada cop més, una ciutat inclusiva. Es traca d’un gronxador adaptat pensat perquè els infants amb mobilitat reduïda hi puguin jugar, en igual condicions que la resta de nens i nenes.
 
La instal·lació d’aquest nou equipament lúdic, junt amb la nova rampa d’accés a la plaça Major que es va col·locar al mes de juliol, han estat dues accions proposades pels nens i nenes de 6è de les escoles de la ciutat, com a resultat del procés de participació infantil (en el marc dels pressupostos participatius) i que durant el curs passat es va dur a terme en el marc delConsistori infantil de Vic, i en què els infants van participar en la gestió de 10.000 euros del pressupost municipal.
 
Com cada curs escolar i des de l’any 1998, Vic compta amb aquest espai de participació on els nens i nenes tenen l’oportunitat de discutir i dissenyar millores reals a la ciutat a partir de l’encàrrec que reben de la màxima autoritat municipal. Durant a presentació, el regidor d’Educació, l’Àlvar Solàva expressar que a partir d’aquest òrgan participatiu “els nens i nenes aprenen a discutir sobre temes que els afecten, a acceptar les opinions i propostes que fan els seus companys/es,  esdevenint d’aquesta manera ciutadans de primera en tant que, com els adults, tenen l’oportunitat de prendre decisions respecte la ciutat de Vic”.
 
En aquest sentit, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va destacar el fet que “els infants ens han donat una lliçó, pensant en tots els nens i nenes per tal que Vic pugui esdevenir una ciutat amable, accessible i oberta a tothom. En això, els adults, anàvem tard”, va afegir. En aquest sentit, Erra va explicar que actualment hi ha poc mercat sobre aquesta tipologia d’instal·lacions, de manera que, després de valorar el funcionament i adequació d’aquest nou equipament, la voluntat de l’Ajuntament serà fer-ho extensiu a d’altres espais municipals.
 
L’acte va comptar amb la intervenció de Laia Parareda, consellera infantil del curs 2014/15, que va explicar als assistents que “va costar trobar alguna cosa que ens pogués beneficiar a tots/es, però l’elecció final va ser una bona proposta que esperem que d’alguna manera ajudi a millorar la nostra ciutat”.
 
El Consistori Infantil és una gran oportunitat pels infants de la ciutat, perquè els permet implicar-se en qüestions que els afecten directament i, que sota la seva mirada i des d’un punt de vista diferent, poden trobar solucions que moltes vegades els adults no són capaços de veure. En aquest sentit, Parareda va voler agrair al Consistori municipal l’existència del consistori infantil, ja que d’aquesta manera “ens permet viure una experiència única que ens ajuda a entendre com es treballa realment en un Ajuntament i com n'és de difícil escollir una opció entre tantes”.
 
Amb la presentació oficial d’aquest gronxador adaptat, l’Ajuntament de Vic té un compromís per continuar treballant amb l’objectiu de ser cada vegada una ciutat més inclusiva, on tothom hi tingui accés. Aquesta acció junt amb altres (a retransmissió de plens en llenguatge de signes) esdevenen petits gestos que cal mantenir i tenir en compte a la presa de decisions.