L’api, un vegetal diürètic i depuratiu

L’api és un vegetal conegut ja des d’antic. A l’antiga Grècia, Hipòcrates ja parlava de les seves qualitats, tot i que aleshores era consumida com a planta aromàtic.
L’api és un vegetal que destaca per l’alt contingut en aigua. Es calcula que al voltant del 95 % D’aquí es desprèn dos factors, el primer que l’apì és un aliment escassament calòric, d’una banda, i, de l’altra, que té un alt efecte diürètic i depuratiu, per la qual cosa és indicat per a les persones que tenen retenció de líquids i/o que volen baixar de pes. Pel que fa a l’aportació calòrica, aquesta se situa en 19 calories per cada 100 grams consumits.
L’api és una verdura multivitamínica, especialment del grup B. La presència de minerals també és important, especialment ferro, calci i potassi.
La fibra és també un dels components importants de l’api, amb la funció de regular el trànsit intestinal i de netejar d’impuresses aquesta zona de l’organisme. Contribueix a regular el colesterol.
El seu peculiar gust, un tant amargant,A nivell culinari, l’api es pot consumir en cru, directament o formant part de batuts i també cuinat, especialment en brous i dessecat és utilitzat com a condiment.


El Tot Granollers