El nou servei de bus exprés Vic-Barcelona dobla el nombre d’expedicions

 L’alcaldessa de Vic, Anna Erra junt amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, van anunciar ahir que el nou bus exprés.cat que connectarà la capital d’Osona amb Barcelona es posarà en servei el 17 d’agost i que oferirà el doble de freqüències que el corredor actual. Concretament, tindrà 20 noves expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners, excepte agost; 8 noves expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners d’agost; i 6 noves expedicions per sentit els dissabtes, diumenges i festius. Aquestes freqüències se sumen a les actualment existents de manera que l’oferta conjunta de la línia exprés doblarà el servei actual de dilluns a divendres i triplicarà el dels caps de setmana i festius. En aquest sentit, Font va prendre el compromís que tot i aquest punt de partida si hi hagués més demanda per part dels usuaris es posaria encara més servei a la seva disposició. Per la seva banda, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra va posar de relleu que amb aquest nou servei de bus exprés es preserva una parada tan important per la ciutat com és la del sud. En aquest sentit, la parada de la “La Poncella” es mantindrà en els viatges d’anada a Barcelona i els de tornada els usuaris baixaran al pont del Blanqueig. L’alcaldessa també va manifestar que amb aquest nou servei de Bus Exprés les dues ciutats (Vic i Barcelona) estaran més connectades i això pot afavorir el turisme i dinamisme econòmic de la ciutat i comarca.

L’e12: Barcelona-Vic serà la dissetena línia d’aquestes característiques que s’implanta a Catalunya i la dotzena de la demarcació de Barcelona. El nou servei de bus ràpid reforçarà les hores punta del matí i tarda. Així, entre les 5.45 h i les 7.45 h sentit Barcelona hi haurà 11 busos, amb una freqüència de sortida de 10 a 15 minuts. El temps de trajecte és de 55 minuts. El bus exprés Vic-Barcelona reforçarà l’oferta de tren ja que en la mateixa franja horària l’R3 de Rodalies de Catalunya ofereix 6 trens, amb un temps de trajecte d’1 hora i 5 minuts. I des de les 15.45 h fins a les 21 h, sentit Vic, el bus exprés.cat oferirà una freqüència d’un bus cada 15 o 30 minuts. El Barcelona-Vic, operat per Sagalés, transporta anualment 372.845 viatgers.

La xarxa exprés.cat també incorpora altres millores, com la informació als usuaris. En aquest sentit, està previst instal•lar progressivament 2 nous panells d’informació en temps real a l’estació de busos de Vic, una a l’interior i l’altra a l’andana. L’exprés de Vic també tindrà premsa gratuïta a bord i el wifi s’anirà implantant progressivament als vehicles durant el segon semestre de 2015. Els vehicles seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i estaran integrats sota una mateixa imatge corporativa, exprés.cat, que aporta visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació.