Vic celebra el Dia Mundial contra la SIDA amb una conferència acadèmica

El dia 1 de desembre a la
tarda va tenir lloc a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic l’acte central de les activitats dins el marc del Dia Mundial contra la Sida. Aquest va consistir en una conferència a càrrec del Dr. Jordi Casabona, director científic del CEEISCAT –Agència de Salut Pública de Catalunya”, sota el títol “L’epidèmia de les Infeccions de Transmissió sexual i el VIH, situació actual i reptes de futur”. Durant la seva intervenció, Casabona va

donar dades epidemiològiques actualitzades de la malaltia que confirmen que cada any es continuen diagnosticant nous casos, amb una mitjana de dos al dia. Durant la seva ponència va remarcar la importància de continuar lluitant contra la SIDA. (adjuntem conferència).
La segona part d’aquest mateix acte va consistir en presentar l’experiència a Osona de la Consulta de l’ASSIR (Programa Sanitari d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) de treballadores del sexe comercial”, a càrrec del Dr. Josep Grau i Judit Tarrés.
La conferència va estar presidida pel regidor de Benestar i Família, Joves i Salut, Xavier Farrés que va ressaltar la importància de treballar conjuntament les administracions, entitats socials i serveis sanitaris amb l’objectiu d’eradicar la malaltia. Farrés també va detallar la importància d’actuar amb les mesures preventives i de fer el diagnòstic previ que avui dia és molt ràpid de saber i fer.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris