Vic acull el Dia del Voluntariat

El pròxim dimarts, dia 16 de desembre de 2014, a les 19.30h., la Sala Modernista del Casino de Vic (Carrer Verdaguer, 5) acollirà, un any més, el Dia del Voluntariat 2014. Aquest acte, que s’organitza per quart any consecutiu en el marc de la Borsa del

Voluntariat VA! Vic Acció! de l’Ajuntament de Vic. La nova edició vol ser un espai d’homenatge per a totes les persones que, de manera altruista i desinteressada, realitzen activitats voluntàries a la ciutat. A més, aquesta és també una jornada en que es reflexiona i es debat entorn qüestions relacionades amb l’àmbit del voluntariat i l’associacionisme, tasques d’una importància cabdal per a la ciutat de Vic.

Aquest acte es realitza a Vic i a moltes ciutats arreu del món entorn el 5 de desembre, Dia
Internacional del Voluntariat: data instituïda l’any 1985 per l’Assemblea General de Nacions Unides en la seva resolució 40/212, en reconeixement a l’activitat solidària i altruista portada a terme per les persones voluntàries.

La jornada d’enguany s’iniciarà amb el lliurament del Premi Vic Acció! 2014 a la PAH Plataforma d’Afectats per la Hipoteca d’Osona, entitat que en els darrers anys ha tingut un especial protagonisme en l’acció voluntària i col·lectiva en favor del dret a l’habitatge.
A continuació, es donarà pas a la conferència que té per títol "Protagonitzem el canvi. Som l'eina de transformació imprescindible" a càrrec de Rita Marzoa, periodista i directora del programa "Solidaris" de Catalunya Ràdio, vocal de la junta nacional d'Òmnium Cultural i membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils.

Finalment, seguint la iniciativa de les darreres edicions, durant l’acte es recolliran aliments per al Banc d’Aliments/Rebost Solidari de la ciutat i s’anima a les persones assistents a que, voluntàriament, aportin algun producte de llarga durada o de difícil acapte (llet, oli, patates, conserves de peix en llauna, fruita en llauna, papilles i llet de continuació per a nadó, ...) per fer arribar a aquest projecte que recull fidelment l’esperit que vol transmetre el Dia del Voluntariat.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris