Vic, acull la presentació de l’Auca dels Altres Catalans

El passat  divendres dia 31 d’octubre la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, va acollir la presentació de l’Auca dels Altres catalans, dibuixada per Pilarín Bayés amb text de Joan Vilamala.


Ha estat editada per la Fundació Paco Candel, en el context de la commemoració del 50è Aniversari de la publicació per Edicions 62 del llibre Els altres catalans, de Francesc Candel.

L’acte va estar  presidit per Anna Erra, primera tinenta d’alcalde i va comptar amb la presència de Pere Batlà, president de la Fundació Paco Candel i Antoni Carné, president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català.

Pere Batlà va donar detalls de qui era Paco Candel i el seu entorn, obra i interessos.Candel va ser escriptor autodidacta, per la quantitat de llibres i formació que ell mateix s’havia fet, però venia d’universitats populars (ateneus, centres culturals, entre altres). Candel va ser un escriptor avançat i va influenciar a molts periodistes de l’època. També es va fer referència a Paco Candel com a model d’integració.

La primera tinenta d’alcalde, Anna Erra, va fer referència a la Sala de la Columna i a la galeria dels vigatans il·lustres i durant la seva intervenció va expressar “que podríem dir que Paco Candel és un català il·lustre”. “Representa un repte de país i repte d’integració dins la nostra ciutat i de tot Catalunya”, va afegir.

Joan Vilamala, també present a l’acte, és autor de cançons dels  Esquirols, actualment és professor i d’uns anys ençà ha anat descabdellant rodolins sobre Ausiàs March, Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, La Renaixença, Josep Pla, etc. Entre d’altres temes relacionats amb la cultura catalana. En aquesta ocasió ha considerat que Candel havia de tenir una auca per posar-lo al nivell d'altres personatges i/o fets importants que també la tenen, com ara Maragall, Foix, Alcover, la Transició, El pi de les tres branques  i, en aquest cas ha estat il·lustrada per la coneguda ninotaire vigatana Pilarín Bayés.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris