Vic presenta els Pressupostos Participatius

La ciutadania haur√† de decidir la destinaci√≥ dels 200.000€ mitjan√ßant la presentaci√≥ de propostes i la deliberaci√≥ de projectes

 Aquest dimecres 3 de setembre ha tingut lloc a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic la presentaci√≥ del proc√©s dels “Pressupostos participatius”, que s’inicia enguany. 

La presentaci√≥ ha anat a c√†rrec del regidor de Cultura i Ciutadania Joan L√≥pez, el regidor (SI) Iban Lapeira i la t√®cnica del projecte Laia Vilademunt. La prova pilot obre el proc√©s participatiu que sota el nom de “pressupostos participatius” t√© com a objectiu posar a decisi√≥ de la ciutadania la destinaci√≥ d’una partida pressupost√†ria creada expressament per al proc√©s.

L√≥pez, ha explicat que enguany s’inicia “una fase qualitativa en quant a la participaci√≥, ja que la societat demana poder decidir”. Lapeira ha remarcat que “no es tracta de cap projecte de partit sin√≥ que √©s un projecte que la ciutat demana”. “Es tracta d’una aposta pol√≠tica en la que es mostra que es creu en la participaci√≥ ciutadana per poder tenir continu√Įtat” ha afegit.
Vilademunt ha explicat els detalls t√®cnics del proc√©s  centrat en que “la ciutadania haur√† de decidir la destinaci√≥ dels 200.000€ amb qu√® compta la corresponent partida pressupost√†ria, mitjan√ßant la presentaci√≥ de propostes de possibles projectes, la seva deliberaci√≥ i la posterior votaci√≥ d’aquestes”.

Hi podran participar les persones empadronades a Vic majors de 16 anys, presentant propostes i votant les propostes finals. Les propostes guanyadores, de les quals amb anterioritat se n’haur√† comprovat la seva viabilitat, seran les que es comen√ßaran a executar, previsiblement, al llarg del 2015.

Es crearan  diferents accions relacionades com √©s el 3 d’octubre la confer√®ncia a c√†rrec del Sr. Od√≥n Elorza, ex alcalde de San Sebasti√† i diputat socialista al Congr√©s per Gipuzkoa, que explicar√† la seva experi√®ncia amb els pressupostos participatius.

Altres franges d’edat han iniciat tamb√© la deliberaci√≥ dels pressupostos participatius com s√≥n els alumnes de prim√†ria a trav√©s del Consistori Infantil. La proposta guanyadora va ser la realitzaci√≥ de la Setmana del Terror que s’est√† portant a terme des de l’1 al 5 de setembre; o b√© la ciutadania entre 12 i 16 anys que encara hi estan treballant i properament portaran a terme les votacions.

Per a m√©s informaci√≥ es pot consultar la web espec√≠fica www.pressupostosparticipatiusvic.ca
t
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris