Llavors per incorporar a la teva dieta

Aquests ingredients han arribat a convertir-se en un element indispensable en alguns plats i restaurants. Però hi ha molts altres tipus de llavors a part de les conegudes pipes de gira-sol, i cadascuna d’aquestes aporta uns valors nutritius diferents:
  1. Les pipes de carbassa ajuden a contrarestar els nivells baixos d’estrògens, per la qual cosa poden ajudar a les dones en l’etapa de la menopausa, controlant els fogots, millorant l’estat d’ànim i atenuant les migranyes. També són beneficioses pel sistema cardiovascular, equilibrant els nivells de colesterol; i prevenen dels problemes de pròstata.  
  2. La quinoa Ã©s una llavor amb alts continguts nutritius: té molta proteïna, és rica en calci, magnesi i manganès, i és una bona font de vitamina B i E i fibra.
  3. Les llavors de cànem són riques en proteïna, àcids grassos i vitamina E. El seu alt nivell de fibra i, la varietat d’amonoàcids essencials i fitosterols que conté fan que sigui considerada un súper aliment.
  4. Altament energètiques i riques en omega 3 i antioxidants, les llavors de chia són recomanades per millorar el rendiment esportiu i una opció per disminuir la ingesta de sucre. A més, la seva versatilitat fa que es puguin incorporar a molts plats: des de batuts fins a hamburgueses.
  5. Amb importants component nutricionals com el caci, el magnesi, el zinc, la fibra, el ferro, la vitamina B1 i el fòsfor, les llavors de sèsam poden combatre el colesterol dolent. En general poden ajudar a prevenir molts problemes de salut, influint els símptomes premenstruals.
  6. Les llavors de lli ajuden a controlar la hipertensió i el colesterol i redueixen el risc de patir malalties hepàtiques. A part, l’oli de lli fermentat s’ha provat eficaç en el tractament de la dermatitis atòpica quan s’aplica sobre la pell.
Per AMIC