Page Nav

HIDE

grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Notícies d'última hora

latest

Avançant amb pas ferm

Els Sagals d’Osona segueixen avançant amb pas ferm. S’acosta una de les fites més importants de la temporada, la diada de Festa Major de ...


Els Sagals d’Osona segueixen avançant amb pas ferm. S’acosta una de les fites més importants de la temporada, la diada de Festa Major de Vic, i sense presses i amb seguretat van acostant-se a l’objectiu de fer els seus màxims castells. Molt possiblement tornaran a folrar la torre davant l’Ajuntament, i es podria tornar a veure una actuació dels osonencs amb tres castells de vuit en una diada.

Els resultats de les últimes actuacions així ho deixen entreveure: el tres de vuit s’ha convertit en el castell bandera de la colla, per la seguretat, la confiança i la solvència amb què el descarreguen. Els Sagals fan que sembli fàcil. Tant la torre de set com el quatre de set, tot i els canvis introduïts al tronc, apunten a pujar un pis més. De fet, aquests són els castells que es van veure a la Diada de Colles de l’Eix, que es va celebrar a la Vila de Salt, on es va poder viure un moment històric: la primera vegada que una colla descarregava un castell de 9 en la trobada anual de les colles de l’Eix, per part dels Marrecs de Salt.

Qüestió a part pel que fa al pilar de sis. Aquest és un castell de dificultat màxima, com ho demostra el fet que algunes colles que l’any passat van descarregar castells de 9 pisos no van poder amb el pilar de sis. Els Sagals treballen per tornar-lo a portar a plaça, però requereix molta preparació i molt d’assaig, doncs la seva fragilitat no perdona errades.

Un mes de juny ple d’actuacions que han de servir per rodar i assegurar els millors castells per encarar el final del primer tram de la temporada, amb el Concurs de Castells de Tarragona a l’horitzó del primer cap de setmana d’octubre. Però de moment, les sensacions són bones i esperançadores. Com sempre, la feina als assajos serà determinant.

Eduard Olivan