Què és l’obesitat?

L’obesitat es pot definir com un augment de la proporció del greix en la composició corporal, el qual, en determina un excés de pes.

No tota situació de sobrepès correspon a obesitat. Aquesta també pot ser a causa de retenció de líquids, augment de massa muscular... sense que els dipòsits de greix hagin augmentat.

És important recordar que l’obesitat, a vegades, és una manifestació més del quadre clínic d’una malaltia existent: Hipotiroïdisme, Cushing, pseudohipotiroïdisme, alteracions hormonals...

Perquè ens engreixem? El factor més rellevant en la majoria de persones amb sobrepès és una ingesta alimentària superior a les seves necessitats energètiques i, gairebé sempre, per excés de greixos i sucres. En aquest excés de pes, també, hi influeixen factors genètics, ambientals i psicològics.

En alguns casos, l’obesitat es presenta abans de la pubertat. Un 10% dels nens en edat escolar presenten obesitat i, en la majoria, dels casos la causa n’és una conducta alimentària incorrecta.

Més del 80% dels adolescents amb una obesitat important, la mantenen quan arriben a l’edat adulta. Per tant, l’aplicació precoç de mesures destinades a corregir l’obesitat, son clau per aconseguir tenir una bona salut i qualitat de vida per sempre. Alimentació adequada i exercici de manera regular.

Comprovem com l’obesitat i la falta d’exercici físic, de manera constant, afavoreix la hipertensió des dels 5 anys. Per tant, augmenten significativament els problemes cardiovasculars en edats molt joves. Per a qualsevol consulta, estem a la teva disposició a esencia@essencia.cat o bé al 93 883 66 70

Unitat de nutrició a càrrec de Blanca Esteve.

Av. Olimpia, 7 (baixos)
08500 Vic, 938 83 66 70
www.essencia.cat


Publica un comentari a l'entrada

Comentaris