L’obesitat es pot definir com un augment de la proporció del greix en la composició corporal, el qual, en determina un excés de pes.

No tota situació de sobrepès correspon a obesitat. Aquesta també pot ser a causa de retenció de líquids, augment de massa muscular... sense que els dipòsits de greix hagin augmentat.

És important recordar que l’obesitat, a vegades, és una manifestació més del quadre clínic d’una malaltia existent: Hipotiroïdisme, Cushing, pseudohipotiroïdisme, alteracions hormonals...

Perquè ens engreixem? El factor més rellevant en la majoria de persones amb sobrepès és una ingesta alimentària superior a les seves necessitats energètiques i, gairebé sempre, per excés de greixos i sucres. En aquest excés de pes, també, hi influeixen factors genètics, ambientals i psicològics.

En alguns casos, l’obesitat es presenta abans de la pubertat. Un 10% dels nens en edat escolar presenten obesitat i, en la majoria, dels casos la causa n’és una conducta alimentària incorrecta.

Més del 80% dels adolescents amb una obesitat important, la mantenen quan arriben a l’edat adulta. Per tant, l’aplicació precoç de mesures destinades a corregir l’obesitat, son clau per aconseguir tenir una bona salut i qualitat de vida per sempre. Alimentació adequada i exercici de manera regular.

Comprovem com l’obesitat i la falta d’exercici físic, de manera constant, afavoreix la hipertensió des dels 5 anys. Per tant, augmenten significativament els problemes cardiovasculars en edats molt joves. Per a qualsevol consulta, estem a la teva disposició a esencia@essencia.cat o bé al 93 883 66 70

Unitat de nutrició a càrrec de Blanca Esteve.

Av. Olimpia, 7 (baixos)
08500 Vic, 938 83 66 70
www.essencia.cat