Èxit massiu per escoltar el so de les cases del centre històric de Vic


Vic és música i és patrimoni. Així ho va corroborar una afluència massiva i extraordinària de públic a “El so de les cases”, un projecte artístic que compta amb totes les potencialitats de créixer i fer-se gran, on la música pren protagonisme i va de bracet amb el patrimoni de la ciutat de Vic.
 
Al llarg de dues jornades i tres audicions a cada espai –la primera dissabte al vespre i la segona, diumenge al matí- Vic es va engalanar per fora i per dins i va obrir les portes perquè la ciutadania pogués gaudir d’uns interiors de cases i d’espais rics en patrimoni. Per primer cop es va poder visitar l’interior de Casa Cortada, una casa privada de les més grans de la ciutat; la renovada Casa Ricart, un exponent modernista de primer nivell; la sala de Sínodes, on rep les visites el Sr. Bisbe; o el jardí penjant de l’església de Sant Felip.
 
“Quan una necessitat està latent només cal una guspira perquè tot s’encarrili. Casar música i patrimoni és a la vegada una necessitat, una oportunitat i una responsabilitat”, ha manifestat l’alcaldessa, Anna Erra.
Amb aquest projecte innovador l’Ajuntament de Vic va promoure l’obertura d’espais per ser visitats i va fer un pas més enllà, amenitzar-los amb música partint de la base de l’Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVIC).
 
“El so de les cases” aposta per la transversalitat dels diferents departaments musicals i és una clara aposta de ciutat, que vol facilitar la descoberta del Vic desconegut i vol anar-lo impregnant del fet musical, que a casa nostra és prou vital. Al mateix temps, permet gaudir d’uns espais que es conserven però que han de poder-se obrir perquè no caiguin en l’oblit.