Vic acull “La cultura catalana a debat”, iniciativa emmarcada dins la programació del VICCC 2016

Demà dimecres,  27 d’abril a les 7 de tarda, el Centre Cívic de Can Pau Raba acollirà la taula rodona que inaugura “La Cultura Catalana a Debat. Cicle de debats”. Una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Aquest primer acte es desenvoluparà sota el títol “La història d’un debat: el Congrés de Cultura Catalana”.

Els ponents iniciaran la taula rodona amb una breu xerrada sobre l’evolució que ha sofert, i les temàtiques que ha tractat al llarg del temps el Congrés de Cultura Catalana. Està previst que hi participi Enric Pujol, doctor en filosofia i lletres qui parlarà sobre “Els Països Catalans a través del Congrés de Cultura Catalana”; Isidor Martí, sociolingüista eivissenc i llicenciat en filologia catalana que farà una intervenció sobre “Llengua i sociolingüística en el marc del Congrés de Cultura Catalana”; i finalment la periodista i escriptora Patricia Gabancho que tractarà “El Congrés de la Cultura Catalana i la transició política”. Un cop acabades les exposicions s’entrarà en una roda de debat moderada per Marta Rovira, presidenta de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, institució que organitza aquest primer acte.
El cicle de debats s’allargarà fins el 7 de maig i es desenvoluparà a partir de dos grans blocs. Un primer, amb una mirada més acadèmica i que es realitzarà a Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i tindrà un format de simposi. Professionals del sector, estudiosos, teòrics i professorat, analitzaran, estudiaran i reflexionaran sobre qüestions cabdals de la cultura i de molts dels seus vessants. El segon bloc serà un espai obert de reflexió on s’exposaran experiències i projectes concrets que s’han posat a la pràctica des de diferents àmbits del sector. Aquest apartat es desenvoluparà a partir de cinc taules temàtiques: El 3 de maig a la Sala modernista del Casino de Vic “Segones vides del patrimoni adober”; el 4 de maig al Centre d’Art Contemporani “La cultura com a eina educativa i participativa”; el 5 de maig a la sala d’actes d’Aigües Vic “Paisatges literaris. Patrimoni literari vinculat al territori”; el 6 de maig al Museu Episcopal de Vic “Museus. Espais dinamitzadors del territori” i, finalment; el 7 de maig a la Jazz Cava “Osona. El Liverpool català?  
Es pot consultar tota la programació específica d’aquest cicle aquí