Les AMPAs de la ciutat enceten una nova edició de ’Escola de pares i mares “Tens el Factor Q?”


Com a resultat del treball compartit entre les AMPAs, entitats i Projecte Educatiu de Ciutat, enguany l'Escola de pares i mares de Vic - Tens el Factor Q? - arriba a la seva 9a edició, consolidant-se com a projecte formatiu de referència entre les famílies i professionals de l’educació del territori.
Per aquest motiu, aquest matí el regidor d’Educació, l’Àlvar Solà, i la responsable de la regidoria d’educació, Ester Sanglas, han presentat la nova proposta de l’Escola de pares i mares, posant de manifest l’interès i rellevància del projecte a nivell de ciutat, ja que, atès el volum d’AMPAs implicades, fa possible arribar a totes escoles d’infantil, primària i secundària de la ciutat, ampliant d’aquesta manera l’oferta d’activitats formatives adreçades a les famílies.
Tal i com ha exposat Sanglas, “l’Escola de pares i mares és possible gràcies a la implicació activa de les AMPAs en el projecte. Es tracta d’una iniciativa que va néixer per demanda i necessitat de les mateixes Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de la ciutat, davant la seva dificultat per a arribar a un nombre major de famílies en les propostes formatives adreçades a aquest col·lectiu”.
El Factor Q? És, per tant, un projecte que es forja des de la base, en què l’administració esdevé un suport per a la coordinació de les diferents activitats que s’hi proposen però en què, com ha indicat Solà, “els protagonistes reals són les mateixes AMPAs”.
En aquest sentit, les AMPAs de la ciutat, amb la col·laboració d’altres entitats del municipi, any rere any aposten per obrir les portes de les seves escoles i instituts a la resta de famílies i professionals de la ciutat. A la vegada, la col·laboració entre les mateixes AMPAs s’ha anat instaurant en aquest projecte, en tant que algunes d’elles proposen activitats conjuntes optimitzant d’aquesta manera els recursos que tenen disponibles.
En aquesta ocasió, la nova programació que s’inicia el proper dia 1 de març i que s’allarga fins el dia 9 de maig, proposa 20 tallers i activitats en què és combinen les activitats adreçades a pares i mares amb d’altres que es poden fer conjuntament amb els fills, essent aquestes últimes una oportunitat per aprendre junts i alhora millorar el vincle i la comunicació entre pares i fills. El Factor Q d’enguany aposta per propostes formatives innovadores com poden ser el taller de percussió corporal, un taller de dansa per enfortir els llaços familiars, o un taller de teatre per encetar el debat entorn l’educació emocional dels infants, entre moltes d’altres.
Destacar que amb la finalitat de fer més accessible a les famílies, i adreçat també a aquelles persones que puguin necessitar aquest servei, en algunes ocasions les activitats s'acompanyen amb interpretació en llenguatge de signes, servei que s'ofereix amb la implicació de l'Agrupació de sords de Vic i comarca.
Com a novetat d’enguany, a banda de fer difusió del projecte pels canals habituals (pàgina web, facebook i llistes de distribució), s’ha creat el hashtag #FactorQ2016 amb la finalitat de fomentar una xarxa d’informació entorn el projecte, i també una pàgina web específica on s’hi pot trobar tota la informació de la programació d’activitats. D’altra banda, s’ha creat un formulari d’inscripció online per aquelles activitats que, per temes organitzatius, requereixen una previsió d’assistents.
La nova edició de l’EEscola de pares i mares arriba a la seva 9a edició com a un projecte sostenible i consolidat entre les famílies i professionals interessats en ampliar i/o aprofundir els seus coneixements entorn l’educació dels infants i joves.
Per a més informació de la 9a Escola de pares i mares, podeu fer clic aquí