El PreViccc 2016 es trasllada al barri del Remei

Aquest passat dissabte van finalitzar les activitats prèvies del VICCC 2016 a la plaça dels Màrtirs de Vic. A partir del 15 de novembre, i durant tres diumenges consecutius, es repetiran les accions artístiques a la cruïlla entre el passeig de la Generalitat i el carrer Bisbe Strauch.
La plaça dels Màrtirs ha acollit durant el mes d’octubre diferents actuacions artístiques a l’entorn de la “C” de palla instal·lada en aquest punt neuràlgic de l’Eixample Morató. Amb l’objectiu de difondre a la ciutadania que l’any vinent, Vic esdevé Capital de la Cultura Catalana, s’han programat diverses activitats culturals dedicades a les diferents disciplines en que s’estructurarà la capitalitat de la cultura catalana a Vic: fotografia, traç, lletra, disseny, formes, festa, carrer, música i visual.
Les activitats del PreViccc, es traslladaran, ara, al barri del Remei. A partir del proper 15 de novembre, coincidint amb el Mercat dels diumenges, s’instal·larà la “C” de palla a la cruïlla del passeig de la Generalitat amb el carrer Bisbe Strauch. Durant tres diumenges seguits, es repetiran, en aquest espai, bona part de les accions realitzades durant el mes d’octubre a la plaça dels Màrtirs.
El 15 de novembre es dedicarà el dia a la música i l’escena. El tret de sortida serà a les onze del matí, amb un concert a càrrec de l’Escola de Música de Vic. Tot seguit serà el torn de la companyia còmica L’Ou Cost, que farà un breu esquetx per donar pas a un espectacle de petit format de Titelles Naip. Per acabar, a la 1 del migdia, el cantant Guillem Roma, acompanyat per Guillem Plana a la guitarra, faran una curta però intensa actuació musical a dins la “C”.
La foto i el traç seran els protagonistes del següent diumenge. A partir de les 11 del matí, a la part exterior de la “C” hi haurà una mostra de fotografies i retrats de la gent del barri realitzada per Sergi Pérez. A l’interior, el mateix fotògraf muntarà un estudi fotogràfic on tothom podrà fer de model. També durant tot el matí s’ha programat una acció grafitera amb grafiters de la comarca i un taller de disseny de grafitis a partir de retallables adreçat al públic infantil.
Per acabar, el diumenge 29 de novembre es destinarà a les lletres i les formes. A partir de les 11 del matí es podran escoltar contes dibuixat amb l’Anna Obiols i en Subi. L’interior de la “C” es convertirà, tot seguit, en un espai de lectura amb poesia osonenca i contes infantils. Durant el matí, els més menuts també podran col•laborar en construir una escultura en directe amb els artistes osonencs, Arévalo i Roxanne i participar d’un taller d’escultura amb fang.