Més de 35 entitats, partits polítics i institucions participen a l’ofrena floral al Bac de Roda

Un any més, el dia 10 de setembre van tenir lloc els actes commemoratius de la Diada a Vic. I també, com cada any, es van centrar en l’ofrena floral a la placa commemorativa de Francesc Macià ‘Bac de Roda’ que va comptar amb més de 35 entitats, institucions i partits polítics i tot seguit va tenir lloc la conferència a la Sala de la Columna que enguany va pronunciar el poeta i dramaturg vigatà, Lluís Solà i Sala.
Solà i Sala va pronunciar la conferència sota el títol “La llibertat, un dret i un deure”. Una conferència que en el context actual que vivim prenia un to molt reivindicatiu i on reclamava “la llibertat del dret a decidir”, alhora que va recordar que “en un estat democràtic no es pot negar aquesta llibertat”. En el transcurs de la conferència el poeta i dramaturg vigatà va fer ús de llargs silencis significatius i on també va dedicar uns minuts per la reivindicació de llengua catalana. La intervenció va acabar amb uns llargs i forts aplaudiments per part dels assistents a la Sala de la Columna.
Finalment, l’alcaldessa va tancar l’acte afirmant “que som nosaltres els que escrivim la història i ara tenim la ocasió de poder-la canviar”.
L’acte va clausurar amb el Cant dels Segadors i tothom dret.