La Fira d’Antiguitats torna un any més a Vic

Del 20 al 24 d’agost, la ciutat de Vic tornarà a acollir la Fira d’Antiguitats de Vic (FAV) que aquest any arriba a la seva 23a edició. Aquest matí el Museu Episcopal ha acollit la roda de premsa de presentació d’aquesta nova edició de la fira. L’alcaldessa accidental, Anna Erra, ha presidit la cita informativa destacant l’esforç d’innovació que ha fet la FAV al llarg dels seus 23 anys, i ha afegit que “és una fira singular per la seva qualitat i perquè posa Vic al mapa nacional. Per la seva part, la regidora de Fires i Mercats, Montserrat Rovira, ha donat algunes de les xifrés més significatives d’aquest certamen que ocupa un espai firal de 3.200 metres quadrats, i on hi participaran 30 expositors, la majoria procedents de Catalunya, que mostraran més de 21.500 peces. També es comptarà amb tres estands de productes d’alimentació.
 
A banda dels estands dels diferents antiquaris, brocanters, galeristes i numismàtics, durant els 5 dies de la fira es podran visitar dues exposicions: una dedicada al món de la bicicleta i velocípedes, que forma part de la Col·lecció d’Automòbils Salvador Claret, i l’altre sobre Guarniments d’Animals de Peu Rodó, organitzada per l’Ecomuseu del Blat, una entitat impulsada per l’Ajuntament de Taradell, la Universitat de Vic i l’Associació de Tonis de Taradell.
 
Arran de l’acord amb el Museu Episcopal de Vic, a la fira també es podrà veure una petita mostra de l’exposició Pintar fa mil anysEls colors del romànic que es pot visitar al MEV fins el 14 de desembre i que és el resultat d’una investigació de tres anys sobre com obtenien els colors el pintors d’aquest període.
 
D’altra banda, cal destacar els acords de col·laboració amb els Museus de Vic (MEV i Museu de l’Art de la Pell), la Col·lecció d’Automòbils Salvador Claret i els Supermercats Bon Preu / Esclat, amb els que, entre d’altres accions, es duen a terme accions promocionals de 2x1 pels visitants de la fira.
 
A la roda de premsa també hi ha participat el director de la FAV, Josep Maria Camps, el director del MEV, Josep Maria Riba, elel professor de la Universitat de Vic i representant de l’Ecomuseu del Blat, Jacint TorrentsSalvador Claret, propietari de la Col·lecció d’Automòbils que porta el mateix nom.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris