Bon Preu i Vaquers Plana de Vic presenten una nova llet per fer sostenible l’explotació ramadera del sector


 

El Grup Bon Preu i Vaquers Plana de Vic han explicat avui l’acord al qual han arribat per comercialitzar llet dels productors de la Cooperativa a un preu que fa sostenible la producció làctia a Catalunya i l’arrelament i la continuïtat de les produccions làcties del país.  

 

Aquesta llet es comercialitza a tots els establiments Bonpreu i Esclat, aproximadament 200 punts de venda, des de principis d’any sota la marca Terra i Tast amb cobranding amb Vaquers Plana de Vic. Terra i Tast és la marca que Bonpreu i Esclat posa als seus productes frescos i plats preparats de qualitat i sempre de proximitat, amb la qual cosa encaixa perfectament amb aquesta proposta de llet. Aquesta està envasada en ampolla de litre i en material plàstic PET reciclable.

 

La presentació s’ha fet avui a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic. Albert Castells, regidor de Medi Ambient i Món Rural, ha destacat la iniciativa nascuda amb l’impuls de l’Ajuntament per acompanyar i acostar les diferents parts, oferint també els espais necessaris per ajudar a materialitzar un projecte que aposta pel territori i la qualitat dels productes de proximitat a un preu com cal.

 

Joan Sabartés i Pardo, director d’operacions del Grup Bon Preu, ha destacat el “compromís de Bon Preu per comercialitzar productes de proximitat, i així ajudar a la continuïtat de les empreses agroalimentàries del territori”. A més, ha explicat que “amb aquesta acció en el sector làctic volem ajudar a donar una solució a la problemàtica actual de viabilitat del sector i, de moment, creiem que és un pas important”.

 

Per la seva banda, Daniel Bassas, president de la Cooperativa Plana de Vic i portaveu de Vaquers Plana de Vic, ha recalcat que “la venta d’aquesta llet suposa un canvi de paradigma en la relació distant que ha mantingut històricament la distribució amb el ramader. Tenim al lineal una llet de qualitat a preu just, catalana en origen, transformació i distribució. Aquest fet, si bé encara no suposa la fi al problema real de la llet a les nostres cooperatives, és un punt d’inflexió, un reconeixement i un bri d’esperança per les famílies ramaderes que hi ha al darrera”.

 

L’acte també ha comptat amb la presència de Josep Puigdollers, president de la Llotja de Vic, que ha posat en valor la importància d’aquest acord.

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris