• Notícies d'última hora

  VIC FM

  Vic inicia les obres de la rambla Hospital i plaça de Gerbert d’Orlhac


  El proper dilluns, dia 9 de maig s’iniciaran les obres de millora i de reforma global a una de les vies més importants de la ciutat: la rambla Hospital, la plaça Gerbert d’Orlhac i un tram del carrer Doctor Junyent. Aquestes està previst que s’allarguin fins a finals d’aquest any 2016.
  Una vegada superats tots els tràmits administratius, i a partir de la participació ciutadana del projecte, ha arribat el moment d’iniciar aquestes obres que permetran, una vegada finalitzades, revitalitzar una zona a nivell comercial, i a la vegada, fer-la més agradable pel veïnatge i per a tota la ciutadania en general.
  El pressupost del projecte de la reurbanització de la rambla Hospital, plaça Monjo Gerbert Orlhac i un tram del carrer Dr. Junyent és de 1.228.095,51 €. D’aquesta xifra un 90% és aportació directe de les arques municipals i el 10% restant prové de les contribucions especials dels propietaris de la zona, tal i com marca la legislació vigent. 
  Fases d’execució de l’obra:
  L’execució de les obres s’estructura en dues grans fases, tal i com ja s’havia exposat públicament: una primera fase que consisteix en la reforma de la rambla Hospital; i una segona fase on l’àmbit d’actuació és a la zona de la plaça Gerbert d’Orlhac i del carrer Doctor Junyent.
  Tot i així, i degut a la complexitat de la primera fase i des dels serveis municipals tècnics s’ha cregut oportú subdividir-la en dues parts: la primera que s’actuarà entre la cantonada del carrer Verdaguer fins l’encreuament del carrer de Sant Just. La segona part comprendrà des del carrer de Sant Just fins a l’encreuament del carrer de la Ramada. I, finalment, l’obra encararà la recta final entre el carrer Doctor Junyent i la plaça Monjo Gerbert d’Orlhac. D’altra banda s’estima que la durada del total de les obres serà entre 7 i 8 mesos.
  Afectacions a la mobilitat i atenció cap als veïns i veïnes
  La via quedarà totalment restringida a la circulació de vehicles de pas, però garantint facilitats de mobilitat al veïnatge a partir d’oferir la possibilitat de transitar-hi en moments puntuals i sempre que l’evolució de l’obra ho permeti. En aquest sentit, tots els veïns que acreditin ser propietaris o llogaters de places d’aparcament al vial afectat podran tenir accés a una targeta temporal per a la zona blava de forma gratuïta i que caldrà tramitar a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Vic. D’altra banda, l’Ajuntament de Vic ha notificat oficialment a tots els veïns afectats del vial i carrers adjacents l’inici de les obres, així com el contacte del departament d’Urbanisme en cas de necessitar algun aclariment.

  Butlletí de Notícies

  Noticies

  Ultima setmana

  Cultura

  Vota al VIGATA DE L'ANY 2O18

  Oci