Vic inicia les obres de la rambla Hospital i plaça de Gerbert d’Orlhac


El proper dilluns, dia 9 de maig s’iniciaran les obres de millora i de reforma global a una de les vies més importants de la ciutat: la rambla Hospital, la plaça Gerbert d’Orlhac i un tram del carrer Doctor Junyent. Aquestes està previst que s’allarguin fins a finals d’aquest any 2016.
Una vegada superats tots els tràmits administratius, i a partir de la participació ciutadana del projecte, ha arribat el moment d’iniciar aquestes obres que permetran, una vegada finalitzades, revitalitzar una zona a nivell comercial, i a la vegada, fer-la més agradable pel veïnatge i per a tota la ciutadania en general.
El pressupost del projecte de la reurbanització de la rambla Hospital, plaça Monjo Gerbert Orlhac i un tram del carrer Dr. Junyent és de 1.228.095,51 €. D’aquesta xifra un 90% és aportació directe de les arques municipals i el 10% restant prové de les contribucions especials dels propietaris de la zona, tal i com marca la legislació vigent. 
Fases d’execució de l’obra:
L’execució de les obres s’estructura en dues grans fases, tal i com ja s’havia exposat públicament: una primera fase que consisteix en la reforma de la rambla Hospital; i una segona fase on l’àmbit d’actuació és a la zona de la plaça Gerbert d’Orlhac i del carrer Doctor Junyent.
Tot i així, i degut a la complexitat de la primera fase i des dels serveis municipals tècnics s’ha cregut oportú subdividir-la en dues parts: la primera que s’actuarà entre la cantonada del carrer Verdaguer fins l’encreuament del carrer de Sant Just. La segona part comprendrà des del carrer de Sant Just fins a l’encreuament del carrer de la Ramada. I, finalment, l’obra encararà la recta final entre el carrer Doctor Junyent i la plaça Monjo Gerbert d’Orlhac. D’altra banda s’estima que la durada del total de les obres serà entre 7 i 8 mesos.
Afectacions a la mobilitat i atenció cap als veïns i veïnes
La via quedarà totalment restringida a la circulació de vehicles de pas, però garantint facilitats de mobilitat al veïnatge a partir d’oferir la possibilitat de transitar-hi en moments puntuals i sempre que l’evolució de l’obra ho permeti. En aquest sentit, tots els veïns que acreditin ser propietaris o llogaters de places d’aparcament al vial afectat podran tenir accés a una targeta temporal per a la zona blava de forma gratuïta i que caldrà tramitar a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Vic. D’altra banda, l’Ajuntament de Vic ha notificat oficialment a tots els veïns afectats del vial i carrers adjacents l’inici de les obres, així com el contacte del departament d’Urbanisme en cas de necessitar algun aclariment.