Vic i Blanes estrenyen lligamsA la Sala de Consellers de l’Ajuntament, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i l’alcalde de Blanes, Miquel Lupi√°√Īez, van signar un acord de col·laboraci√≥ amb l’objectiu de fomentar el turisme de proximitat i la promoci√≥ econ√≤mica rec√≠procament entre els dos municipis. El conveni es concreta amb diferents accions que es portaran a terme al llarg dels propers dos anys, i √©s fruit del treball previ que s’ha realitzat durant els darrers mesos entre t√®cnics i pol√≠tics dels dos consistoris.

En aquest sentit, l’acord contempla que en diferents fires i activitats que tinguin una gran aflu√®ncia de p√ļblic es distribuiran elements promocionals de la ciutat no amfitriona. D’aquesta manera, es vol assolir arribar a nous p√ļblics i, com a conseq√ľ√®ncia, aportar m√©s dinamisme econ√≤mic. D’altra banda, les respectives oficines de turisme disposaran d’informaci√≥ tur√≠stica de la c iutat per contribuir en la m√ļtua difusi√≥.

Tal com va afirmar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra: “aquesta iniciativa respon a la voluntat de fa temps de voler ser present en aquells municipis costaners que ja disposen d’una gran aflu√®ncia de visitants d’altres pa√Įsos, i ara tenim la oportunitat de poder donar a con√®ixer el gran patrimoni i valor de la nostra ciutat”.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupi√°√Īez, va destacar: “amb la signatura d’aquest conveni, Vic ens obre les portes a consolidar la nostra pres√®ncia al cor de Catalunya a trav√©s de la ciutat m√©s important del cor del pa√≠s, i a Blanes els obrim les portes al mar, ajudant-nos m√ļtuament a posicionar-nos en mercats de gran potencial”.

El conveni tamb√© inclou la creaci√≥ d’una comissi√≥ parit√†ria de seguiment que vetllar√† pel seu desenvolupament, i que presidiran en anys alterns els regidors /es de turisme d’ambd√≥s ajuntaments. Entre les accions que tamb√© s’han incl√≤s com a punt de partida de treball conjunt hi haur√† l’intercanvi de campanyes publicit√†ries i suports publicitaris, aix√≠ com la formalitzaci√≥ d’acords espec√≠fics per a la posada en marxa conjunta d’accions promocionals.

Blanes i Vic, ciutats complementàries

La idea de signar aquest conveni de col·laboraci√≥ entre els dos ajuntaments va sorgir arran de detectar les positives sin√®rgies que podien sorgir entre els dos municipis que, gr√†cies a l’Eix Transversal –la C-25-, estan separats per un viatge que s’allarga menys d’una hora. Aix√≠, l’important pol d’atracci√≥ que significa Vic per a les poblacions de l’interior de Catalunya es pot veure complementat pel Portal de la Costa Brava que √©s Blanes en relaci√≥ al litoral i al p√ļblic estranger que atrau com a municipi tur√≠stic per excel·l√®ncia.

En aquesta darrera l√≠nia, una de les principals coincid√®ncies entre els dos municipis √©s que el gruix de visitants estrangers m√©s destacat amb qu√® compten √©s el d’origen franc√®s. La complementarietat d’estar en territoris de gran aflu√®ncia de visitants i d’inter√®s cultural, hist√≤ric i econ√≤mic es considera, tant des de Vic com des de Blanes, que fa esdevenir les dues ciutats com un binomi potent, que suma positives i respectives influ√®ncies.

L’acte de signatura del conveni que va tenir lloc ahir dimecres a Vic tamb√© va comptar amb la participaci√≥ de diversos representants pol√≠tics de les √†rees de refer√®ncia dels dos consistoris. Aix√≠, van assistir-hiBenjam√≠ D√≤niga M. Carme Bover, regidors de Fires i Mercats, i Turisme i Comer√ß de l’Ajuntament de Vic, respectivament; i la primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoci√≥ de la Ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Blanes, Txell Salarich.