Vic Gran, nova fira dedicada a la gent gran

s’ha presentat a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic una nova iniciativa firal de la ciutat de Vic adreçada a les persones grans de la ciutat i comarca d’Osona. La fira tindrà lloc el dissabte, 25 i diumenge, 26 d’abril al recinte firal el Sucre de Vic de 10.00 h a 20.00 h i d’accés gratuït. La proposta comprèn dues parts molt diferenciades: una zona d’expositors de serveis i productes destinats a aquest públic i una altre espai que aglutinarà més de 40 activitats lúdiques i culturals.

Tal i com ha destacat el regidor de Benestar i Família, Joves i Salut, Xavier Farrés aquesta nova iniciativa sorgeix per part del Consell Local de la Gent Gran format per casals i altres entitats d’aquest col·lectiu que tenen un gran dinamisme i amb ganes de mostrar la tasca que fan dia rere dia. Farrés també ha afirmat el caràcter de capitalitat de Vic per liderar un projecte més destinat a les persones grans i, en aquesta línia ha manifestat que és la segona ciutat del país que organitza i promou una activitat d’aquest format.

El gerent de l’Institut Municipal d’Esports, Miquel Duran, ha explicat també una proposta que es recull en el marc de la mateixa fira i que porta per títol “ Fem 1000 passes”. Aquesta activitat consisteix en promoure la salut a partir d’una caminada popular el diumenge, dia 26 d’abril amb uns 7 km. de recorregut i que finalitzarà al recinte firal el Sucre amb un esmorzar per a tots els participants. Les inscripcions de la mateixa es podran formular el mateix diumenge a partir de les 9.00 del matí al Pont de Queralt (punt d’inici del recorregut). Duran ha animat a participar de la iniciativa i ha expressat que, tot i que s’emmarca dins la mateixa fira, va adreçada a tota la ciutadania i amb la possibilitat de fer 3 itineraris amb una durada diferent i amb la finalitat de que tothom hi pugui accedir.

Per la seva banda, Pere Parareda, de l’associació Gent Gran Activa de Vic i Comarca del Casal Mossèn Guiteras ha explicat que el ball que acostumen a programar els diumenges al seu casal aquest dia, 26 d’abril, es traslladarà al recinte firal el Sucre. Parareda també ha matisat que des de l’entitat que representa també s’ha aportat alguna de les activitats paral·leles programades a la fira i ha demanat que la “fira es quedi amb el temps, es consolidi i esdevingui un referent per Catalunya”. Per la seva banda, Carme Laybrós de l’associació Cultural Jaume Balmes ha explicat algunes de les accions que el seu casal aporta a la iniciativa, així com també ha ressaltat que “la fira també és una manera de mostrar la gran tasca que fem als diferents casals de la ciutat al llarg de l’any”.

Finalment, el regidor Farrés ha animat a tothom a participar d’aquesta nova iniciativa que compta amb la complicitat i col·laboració de diferents institucions i organitzacions.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris