Vic Gran, nova fira dedicada a la gent gran

s’ha presentat a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic una nova iniciativa firal de la ciutat de Vic adreçada a les persones grans de la ciutat i comarca d’Osona. La fira tindrĂ  lloc el dissabte, 25 i diumenge, 26 d’abril al recinte firal el Sucre de Vic de 10.00 h a 20.00 h i d’accĂ©s gratuĂŻt. La proposta comprĂšn dues parts molt diferenciades: una zona d’expositors de serveis i productes destinats a aquest pĂșblic i una altre espai que aglutinarĂ  mĂ©s de 40 activitats lĂșdiques i culturals.

Tal i com ha destacat el regidor de Benestar i FamĂ­lia, Joves i Salut, Xavier FarrĂ©s aquesta nova iniciativa sorgeix per part del Consell Local de la Gent Gran format per casals i altres entitats d’aquest col·lectiu que tenen un gran dinamisme i amb ganes de mostrar la tasca que fan dia rere dia. FarrĂ©s tambĂ© ha afirmat el carĂ cter de capitalitat de Vic per liderar un projecte mĂ©s destinat a les persones grans i, en aquesta lĂ­nia ha manifestat que Ă©s la segona ciutat del paĂ­s que organitza i promou una activitat d’aquest format.

El gerent de l’Institut Municipal d’Esports, Miquel Duran, ha explicat tambĂ© una proposta que es recull en el marc de la mateixa fira i que porta per tĂ­tol “ Fem 1000 passes”. Aquesta activitat consisteix en promoure la salut a partir d’una caminada popular el diumenge, dia 26 d’abril amb uns 7 km. de recorregut i que finalitzarĂ  al recinte firal el Sucre amb un esmorzar per a tots els participants. Les inscripcions de la mateixa es podran formular el mateix diumenge a partir de les 9.00 del matĂ­ al Pont de Queralt (punt d’inici del recorregut). Duran ha animat a participar de la iniciativa i ha expressat que, tot i que s’emmarca dins la mateixa fira, va adreçada a tota la ciutadania i amb la possibilitat de fer 3 itineraris amb una durada diferent i amb la finalitat de que tothom hi pugui accedir.

Per la seva banda, Pere Parareda, de l’associaciĂł Gent Gran Activa de Vic i Comarca del Casal MossĂšn Guiteras ha explicat que el ball que acostumen a programar els diumenges al seu casal aquest dia, 26 d’abril, es traslladarĂ  al recinte firal el Sucre. Parareda tambĂ© ha matisat que des de l’entitat que representa tambĂ© s’ha aportat alguna de les activitats paral·leles programades a la fira i ha demanat que la “fira es quedi amb el temps, es consolidi i esdevingui un referent per Catalunya”. Per la seva banda, Carme LaybrĂłs de l’associaciĂł Cultural Jaume Balmes ha explicat algunes de les accions que el seu casal aporta a la iniciativa, aixĂ­ com tambĂ© ha ressaltat que “la fira tambĂ© Ă©s una manera de mostrar la gran tasca que fem als diferents casals de la ciutat al llarg de l’any”.

Finalment, el regidor FarrĂ©s ha animat a tothom a participar d’aquesta nova iniciativa que compta amb la complicitat i col·laboraciĂł de diferents institucions i organitzacions.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris