La Generalitat de Catalunya activa en alerta el pla de protecció civil per a vents forts a Vic

Al llarg del dia d’avui, 9 de desembre, es preveuen vents forts i per aquesta mateixa raó la Generalitat de Catalunya ha activat el pla de protecció civil per a vents forts que arribaran al seu punt més àlgid avui a les 13.00 h.
Davant d’aquesta situació es vol donar a conèixer a la ciutadania els consells de protecció a seguir davant les ventades:
Si sou a casa
 Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
 Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.
Si sou a l'exterior
 Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
 No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
 Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
 Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.
Comunicació i Protocol Ajuntament de Vic / Tel. 93 881 59 08 - comunicacio@vic.cat www.vic.cat
Si heu de conduir
 Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.
 Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
 Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.
 Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
 Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions
perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.
Si feu una activitat de lleure
 Aneu amb compte en practicar esports a l’aire lliure.
 En l’esquí, tingueu en compte que els remuntadors poden veure’s afectats pel vent.
 Al mar, no navegueu i vigileu amb els amarratges de les embarcacions. No passegeu per les esculleres o espigons o zones properes al mar.
 A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos (per exemple, pedres per un pendent pronunciat) i afavorir l’acumulació de neu, amb l'augment consegüent del perill d’allaus.
Publica un comentari a l'entrada

Comentaris