La importància de l'ordre a les nostres vides




No hi ha res pitjor que anar just de temps al matí i que no quedin culleretes netes, la roba que et volies posar avui està bruta o desapareguda enmig del caos, les claus han decidit jugar al fet i amagar i de camí a la feina t'adones que t'has oblidat d'agafar allò que necessites per primera hora... Així qualsevol està a la defensiva, tocant el clàxon als cotxes i amb un humor de mil dimonis.  

Et sona? Alguna vegada t'has sentit així? 

Els espais atapeïts, desendreçats o caòtics creen un gran malestar del qual de vegades no som conscients, estem més irritables i malhumorats i no és per menys. 

Portar les coses al dia i un mínim d'ordre t'evitarà mals de cap, estrès, perdre el temps buscant coses o malgastar diners comprant per duplicat. Només cal posar en ordre els punts conflictius de la llar o la feina i una millora de la gestió del temps. Es pot aconseguir amb ajuda d'una organitzadora professional que t'acompanyi en aquest procés de canvi o bé canviant hàbits i estances per tu mateix. Des d'aquest petit espai la meva intenció és donar-vos recursos útils perquè pugueu millorar la vostra qualitat de vida, començant per petites coses a la llar que us proporcionarà harmonia i tranquil·litat si les poseu en pràctica. 

Els quatre genets apocalíptics de l'ordre són: 

La desídia o mandra. 

Una de les bases de l'ordre és passar a l'acció, quan fas les coses al moment, ja sigui penjar la jaqueta, engegar el rentaplats o desparar taula, mantens l'ordre invertint poc esforç i temps. Si deixem les coses "per a després" en comptes de plegar la roba d'aquell dia tindrem la de dos, els plats costar més de fer nets i així entrem en una roda de la qual costa molt sortir.  

Cada vegada la casa està pitjor i requereix més feina tornar-la a deixar bé. Tot allò que puguem fer en menys de dos minuts no ho deixis per més endavant. Pots programar la rentadora o els rentavaixelles perquè acabin a l'hora en què tu saps que podràs buidar-lo o estendre la roba. Posar els plats a dins del rentaplats costa el mateix que deixar-los a pica així que acostuma't a posar-ho tot al moment i el manteniment de la cuina serà més fàcil. 

Plegar la manta del sofà abans d'anar a dormir i deixar els coixins col·locats evitarà soroll visual a la sala. 


La manca de planificació  


Planificar serà el teu gran aliat contra el caos. Fer un menú setmanal ajuda a alliberar càrrega mental, facilita que portem una dieta més equilibrada i a més estalviem diners, ja que sabem que hem de comprar i no se'ns caduquen els aliments. Pots fer el menú alhora que fas la llista o bé fer un menú invers, és a dir, revises que tens a la cuina i congeladors i elabores un menú a partir d'aquests aliments. Si vas a comprar cada setmana el mateix dia, et serà més fàcil fer la llista i comprar el que realment necessites evitant comprar de més i que ens caduqui. Estalviem diners i contribuïm a reduir el malbaratament alimentari. Preparar al vespre la roba que ens posarem l'endemà t'ajudarà a començar el dia amb més tranquil·litat, evitant treure un munt de roba de l'armari perquè no saps que posar-te i a sobre deixar-ho tot per allà perquè vas just de temps.  

Fer el llit és un hàbit que no només ens fa tenir una habitació més harmònica i endreçada sinó que té beneficis en nosaltres i la nostra productivitat. És la satisfacció de completar la primera tasca del dia i l'alegria de veure l'habitació en ordre quan arribem a casa. No et portarà més de cinc minuts i dormiràs molt millor en un llit ben fet. 

L’acumulació i la compra compulsiva 

Un consum responsable en tots els àmbits de la nostra vida ens ajuda a portar una vida més plena, sostenible i organitzada. 

Començant pel menjar. Compra només aquells aliments que estiguis segur de consumir dins del termini de caducitat, moltes vegades ens deixem portar per l'oferta i comprem molt més del que realment necessitem. Pensem que estem estalviant, però sí una part l'has de llençar surt molt car a la butxaca i al planeta. Compra amb llista, una idea per facilitar la llista si vius amb més gent és crear un grup de WhatsApp amb l'única finalitat d'anar posant què falta, així tothom col·labora i qualsevol membre hi pot anar de camí a casa i comprar tot sense haver de consultar que necessita cadascú.  

Quan parlem de roba, comprar només allò que necessitem i que realment ens agrada ens farà gaudir la moda a un altre nivell. No cal tenir tot el que ens agrada, però és imprescindible que tot el que tenim a l'armari ens encanti. La roba és una forma d'expressar la nostra personalitat i es mereix que la tractem bé i la triem amb alegria. Tots ens sentim millor, de més bon humor quan portem una roba que ens agrada i ens fa sentir còmodes. Depura el teu armari i queda't amb allò que realment et fa feliç, la resta l'hem de deixar marxar. Ho pots donar a diverses associacions, amics i familiars o inclús donar-li una segona vida en aplicacions de segona mà com Vinted i Wallapop. 

Acumular roba i altres objectes ens roba espai i crea una energia de carència que cal evitar. 

Una organització ineficaç 

Els espais de casa han de tindre un ordre lògic i funcional. 

Col·locar les coses de la manera adequada ens farà tindre un entorn més agradable i atractiu fent més fàcil el manteniment i la neteja. És necessari plantejar-nos perquè posem les coses on les posem i si hi ha un lloc on podrien quedar millor i més funcionals, hi ha diversos llibres inclús programes i pòdcasts que et poden ajudar a decidir com organitzar casa teva, però si vols una ajuda personalitzada i professional el millor és posar-te en contacte amb una organitzadora professional que adapti un pla específic per la teva situació i et faci un assessorament o bé un acompanyament. Així com anem a la perruqueria perquè ens facin una tallada de cabells que encaixi amb nosaltres i que siguem capaços de mantenir amb facilitat el dia a dia l’organització professional d'espais busca ajudar-te de forma específica perquè després puguis mantenir aquests canvis de forma natural i millorar la teva vida. 

Carla Arguimbau

vidaenordre.com

carla@vidaenordre.com

649814236

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris